vrijdag 16 juni 2017

Noten-cranberry cake










Ingrediënten:
180 gram speltmeel
20 gram haver 
Grote theelepel bakpoeder
4 eieren
150 gram honing
200 gram kokosolie
Hand kommetje vol noten cranberry mix
Eetlepel citroensap







Mix de eieren met de honing, speltmeel, haver, bakpoeder, gesmolten kokosolie en citroensap door elkaar. Hak de noten en cranberries in stukje en spatel dit door het beslag heen. De mix kan dan in een ingevette cakevorm. Dit kan dan in de oven op 180 graden vooe 50 tot 60 minuten.

zaterdag 13 mei 2017

Vegan pancakes








Ik maak geregeld pannenkoekjes in de ochtend voor ontbijt en ik probeer altijd allerlei varianten, maar ik had nog nooit de vegan variant geprobeert. Aardig wat recepten voorbij zien komen. Deze vond ik het interesantst. So lets try this!

Ingrediënten:
1 1/2 cups bloem
3 1/2 theelepel bakpoeder
2 eetlepel suiker
1 theelepel zout

1 cup amandelmelk (of soy, of havermelk)
2 theelepel appelcider azijn
1 eetlepel lijnzaad (eerst het lijnzaad fijnstampen)
1/2 cup water
3 eetlepel zonnebloemolie
1/2 theelepel pure vanilla extract

Mix eerst de droge ingrediënten door elkaar: bloem, bakpoeder, suiker en zout. Zet dit aan de kant en mix de andere ingrediënten bij elkaar. Dan kunnen de droge ingrediënten erbij in. Dan is je mix klaar en kan je gaan bakken. Ik bak mn pannenkoekjes altijd in arachideolie of kokosolie, heerlijk.

Ps: Met speltstroop erg lekker!

dinsdag 2 mei 2017

Hotspot: Homie food

Ik was een biertje doen met vrienden en het gesprek ging over waar je de beste hamburgers in Rotterdam kon eten. De meningen waren er over verdeeld, maar de meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Homie op de Karel doormanstraat. Dit is je 'niet standaard' snackbar, tenminste zo vindt ik het eruit zien. Je kan hier heel wat verschillende hamburgers, pizzas, pastas, salades en broodjes kopen. Aangezien ik een voorliefde heb voor goeie hamburgers moest ik hier natuurlijk snel eens langs.

Ik had de Arabia burger, heerlijk! De olijfjes die erop zitten geven deze burgen net wat anders dan je normaal gewent zou zijn.
Ook het mooie aan deze plek is dat het tot vrij laat open is. Tot 1:00/2:00. Wat helemaal fantastisch is als je net in een bar wat biertjes hebt gedronken en je nog wat lekkere trek hebt. De prijzen zijn helemaal goed. Rond de 7 a 8 euro heb je een heerlijke hamburger met friet. Kijk, daar worden we blij van!

zondag 9 april 2017

Snelle luchtige chocoladecake






















Soms is er zo'n moment dat je voor mensen wat lekkers wil maken om ze blij te maken. Iets neer te zetten als ze thuis komen, een toetje, iets wat zegt: Ik denk aan je en ik ben er voor je. Dit recept was dat voor mij. Makkelijk en snel!

200gr boter en chocola smelten
4 eieren
150gr bruine suiker
1 zakje instant espresso
Theelepel bakpoeder
60-70 gr bloem

Smelt de boter en chocola ai bain-marie.
Onder tussen klop je de eieren los, dan voeg je de suiker en instant espresso erbij en dat goed mixen tot de grofheid van de suiker iets afneemt. Even in de chocola roeren tot het een goede saus is. Dan kan dit bij het ei en suiker mengsel. Goed doorroeren. Ei kan iets wat gaan stollen doordat er warm chocola bij komt, dus goed roeren. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe. Ook dit goed doorroeren. Dan kan dit in een ingevette taartvorm. In de oven voor 20-25 minuten op 200 graden.
Ps: Als je het bakpoeder weg laat dan wordt de taart iets compacter.

zaterdag 25 maart 2017

Pasta in paprikasaus met gebakken paddenstoelen














Ingrediënten:
1 paprika
1 ui
1 knoflookteen
Italiaanse kruiden
Balsamicoazijn
4 tot 5 kastanje champignons
Pasta voor 1 persoon
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Voor de paprikasaus: Snij de ui en knoflook en fruit deze even aan in wat olijfolie. Voeg hier een theelepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout aan toe. Snij de paprika in grove stukken en voeg deze ook toe en bak mee tot het bijna gaar is. Voeg dan een scheut balsamicoazijn toe en laat alles goed garen. Als de paprika zacht is dan is het klaar. Alles kan dan in een keukenmachine tot het een saus is, mag wat grof zijn. Even proeven of er nog wat peper en zout bij moet. Dan kan dit even aan de kant gezet worden.
Pasta kan je opzetten terwijl je de champignons bakt. Snij de champignons in stukken en bak aan in wat olijfolie. Voeg wat Italiaanse kruiden en peper en zout toe. De pasta is ongeveer tegelijk klaar. Deze kan je afgieten en in de pan laten. Hier voeg je de paprikasaus aan toe en even goed roeren. Dan kan je opdienen. Pasta, dan de chamoignons erboven en dan lekker veel parmezaanse kaas. Lekkerrr!

donderdag 9 maart 2017

Abrikozen-bananen-notencake














Ingrediënten:
200 gram speltmeel
Grote theelepel bakpoeder
4 eieren
175 gram honing
150 gram kokosolie
Handje mixed nuts (Lidl)
Handje gedroogde abrikozen
1 banaan

Mix de eieren met de honing. De kokosolie even in de magnatron tot het vloeibaar is en dan kan dat ook toegevoegd worden. Dan kan het speltmeel en bakpoeder er doorheen gemixt worden tot het een gladde mix is. Snij de noten en abrikozen in kleine stukjes dan kan ook dit aan de mix toegevoegd worden. De helft van de banaan kan in kleine stukjes en de andere helft geprakt en door de mix gespateld worden. De mix kan dan in een ingevette cakevorm gedaan worden en in de oven op 160 graden voor 50-60 minuten.

zaterdag 4 maart 2017

Hotspot: Koekela


Koekela, iedere Rotterdamer kent het wel. De beste wortel-notentaart en de citroentaart van Nederland! De patisserie is gevestigd op de nieuwe binnenweg in hartje Rotterdam. Het is er altijd druk. Zowel voor het afhalen als in het kleine restaurantje wat ze aan het eind van de zaak hebben een trapje omhoog. Je kan er genieten van al het lekker wat ze in de winkel hebben met een lekker bakje koffie, thee of wat fris. Vaak moet je wel even wachten tot er een plekje is, want Koekela is erg
gewild. Maar het is het wachten zeker waard. Ik ben persoonlijk erg fan van cheesecake, dus daarom heb ik ook een stukje genomen. De dadel cheesecake, en mijn vriend waarmee ik was had de cheesecake met kersen. Allebei erg lekker. De taart was super zacht van textuur. Aan het eind konden we het ook niet laten om een taart mee te nemen. Ook dat kan. Heb je een verjaardag, of gewoon zomaar, dan kan je bij Koekela makkelijk een hele taart kopen. Ideaal en zeker erg lekker!