zaterdag 25 maart 2017

Pasta in paprikasaus met gebakken paddenstoelen














Ingrediƫnten:
1 paprika
1 ui
1 knoflookteen
Italiaanse kruiden
Balsamicoazijn
4 tot 5 kastanje champignons
Pasta voor 1 persoon
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Voor de paprikasaus: Snij de ui en knoflook en fruit deze even aan in wat olijfolie. Voeg hier een theelepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout aan toe. Snij de paprika in grove stukken en voeg deze ook toe en bak mee tot het bijna gaar is. Voeg dan een scheut balsamicoazijn toe en laat alles goed garen. Als de paprika zacht is dan is het klaar. Alles kan dan in een keukenmachine tot het een saus is, mag wat grof zijn. Even proeven of er nog wat peper en zout bij moet. Dan kan dit even aan de kant gezet worden.
Pasta kan je opzetten terwijl je de champignons bakt. Snij de champignons in stukken en bak aan in wat olijfolie. Voeg wat Italiaanse kruiden en peper en zout toe. De pasta is ongeveer tegelijk klaar. Deze kan je afgieten en in de pan laten. Hier voeg je de paprikasaus aan toe en even goed roeren. Dan kan je opdienen. Pasta, dan de chamoignons erboven en dan lekker veel parmezaanse kaas. Lekkerrr!

donderdag 9 maart 2017

Abrikozen-bananen-notencake














Ingrediƫnten:
200 gram speltmeel
Grote theelepel bakpoeder
4 eieren
175 gram honing
150 gram kokosolie
Handje mixed nuts (Lidl)
Handje gedroogde abrikozen
1 banaan

Mix de eieren met de honing. De kokosolie even in de magnatron tot het vloeibaar is en dan kan dat ook toegevoegd worden. Dan kan het speltmeel en bakpoeder er doorheen gemixt worden tot het een gladde mix is. Snij de noten en abrikozen in kleine stukjes dan kan ook dit aan de mix toegevoegd worden. De helft van de banaan kan in kleine stukjes en de andere helft geprakt en door de mix gespateld worden. De mix kan dan in een ingevette cakevorm gedaan worden en in de oven op 160 graden voor 50-60 minuten.

zaterdag 4 maart 2017

Hotspot: Koekela


Koekela, iedere Rotterdamer kent het wel. De beste wortel-notentaart en de citroentaart van Nederland! De patisserie is gevestigd op de nieuwe binnenweg in hartje Rotterdam. Het is er altijd druk. Zowel voor het afhalen als in het kleine restaurantje wat ze aan het eind van de zaak hebben een trapje omhoog. Je kan er genieten van al het lekker wat ze in de winkel hebben met een lekker bakje koffie, thee of wat fris. Vaak moet je wel even wachten tot er een plekje is, want Koekela is erg
gewild. Maar het is het wachten zeker waard. Ik ben persoonlijk erg fan van cheesecake, dus daarom heb ik ook een stukje genomen. De dadel cheesecake, en mijn vriend waarmee ik was had de cheesecake met kersen. Allebei erg lekker. De taart was super zacht van textuur. Aan het eind konden we het ook niet laten om een taart mee te nemen. Ook dat kan. Heb je een verjaardag, of gewoon zomaar, dan kan je bij Koekela makkelijk een hele taart kopen. Ideaal en zeker erg lekker!