dinsdag 17 januari 2017

Pindasaus

















Ingredienten:
1 uit
1 teen knoflook
3cm verse gember
Olie
3a4 eetlepels pindakaas met stukjes
200ml kokosmelk
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels sambal

Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd heel fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en gember. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg dan de pindakaas en kokosmelk toe. Verhit dit net tot het kookt, dan kan het vuur wat lager. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor. Ik heb meer sambal gedaan omdat ik wel van pit hou. Ook een extra scheutje ketjap, gewoon omdat ik vond dat het daardoor net wat lekkerder werd. Maar dat is iedere voor zich.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen