zondag 25 december 2016

Gezonde kapsalon


Ingrediënten:
Zoete aardappel
Kipfilet
Griekse yoghurt
Sambal oelek
Knoflook
Ijsbergsla
Geraspte 30+ kaas
Pikante paprikapoeder
Knoflookpoeder
Peper en zout

Eerst maak je de knoflooksaus. Twee grote lepels griekse yoghurt in een bakje met 1 knoflookteen die door de knoflookpers is gegaan. Wat peper en zout na smaak. Dan kan het in de koelkast.
Snij de kip in kleine reepjes. 1 filet per persoon. Snij 1 grote zoete aardappel per persoon. Bak ze appart in wat olie. Doe er wat peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder naar smaak over. Als dit klaar is doe je eerst de zoeteaardappel in een ovenschaal en daarna de kip er overheen. Dan strooi je er geraspte kaas overheen, zoveel je lekker vindt. Dit gaat onder een grill in de oven op 220 graden. Goed in de gaten hiuden want het kan snel aanbranden.
Dan de sambalsaus. Griekse yoghurt met sambal bij elkaar in een schaaltje. Dit is na eigen smaak. Ik had 2/3 griekse yoghurt en 1/3 sabal gedaan.
Als de kaas goed gesmolten is en iets wat bruin is dan mag het uit de oven. Dan doe je de ijsbergsla erover en de sausjes na smaak. Genieten maar!

donderdag 8 december 2016

Vegetarische lasagne


Lasagne maken is super simpel en het resultaat is altijd goed!

Ingrediënten
Lasagne bladeren
Traditonele tomatensaus 300gr
Klein potje creme fraiche 
Geraspte kaas
Blauwe kaas
Pakje champignon mix
Rozemarijn
Halve puntpaprika    
1/3 courgette 
Teen knoflook 
1 ui
Peper
Wat water

Begin met het fruiten van de ui en de knoflook. Als deze glazig worden kan je de champignons, die kleiner gesneden zijn, toevoegen. Even mee husselen en dan de rozemarijn toevoegen. Dan kan de paprika en cougette erbij. Als het net niet gaar is kan de tomatensaus erbij. Is de saus iets wat dik dan kan er een scheutje water bij. Dit even een minuutje of 2 laten koken. Dan kan het vuur uit en kan je de lagen gaan maken in en ovenschaal. Eerst bedek je de bodem en daar doe je dan een laagje lasagne bladeren op. Zo ga je door. Als de saus op is eindig je met lasagne bladeren. Daar doe je de creme fraiche op gemengd met wat peper en de geraspte kaas. Dit top je af met blauwe kaas in stukjes en nog wat extra geraspte kaas als je dat wil. Dan kan het in een oven op 180-200 graden voor ongveer een half uur. Tot de kaas gesmolten is en er een goudbruin randje op zit. 

vrijdag 2 december 2016

Gefrituurde kip


Ik kijk graag naar kookprogramma's. 24kitchen staat daarom ook regelmatig aan bij mij op tv. 
Op een dag zat ik op de bank uit te kateren en Miljuschka Witzenhausen was op tv. Ze maakte wafels met gefrituurde kip. Ik begon meteen te watertanden. Dit moet ik een keer maken. Helaas heb ik geen wafel ijzer, maar wel heb ik een pan waar ik in kan frituren. En zo het geschieden. Gisteravond ging ik aan de slag. Gefrituurde kip met airfy frietjes. Lekkker!

Link:




maandag 28 november 2016

Rookkaascrackers


Rookkaascrackers. Koolhydraadarm en super lekker. Je komt ze tegenwoordig overal tegen op internet. En aangezien ik rookkaas erg lekker vindt moet ik dit wel proberen!

Wat hebben we nodig:
Rookkaas
Bakpapier 
Magnetron

Leg de rookkaas op het bakbapier. Vouw het bakpapier om de rookkaas heen, zodat ze er tussen zitten. Ik heb er 6 gedaan. Voor elke rookkaas is het 1 minuut in de magnetron. 6 tegelijk wordt dan 6 minuten. De rookkaas gaat knetteren en ruikt naar rookkaas. Als het anders gaat ruiken moeten ze uit de magnetron. Laat ze even afkoeken en dan kan je ze beleggen met wat je lekker vindt. Enjoy!

vrijdag 25 november 2016

Bruschetta(toast) met champignons


Yam yam lunch❤️

Toast champignons:
Kastanje champignons
Oesterzwam
Peper en zout
Oregano
Tijm
Spaanse ham
Tuin kers 
Knoflook
Parmezaanse kaas 

Bak de champignons en de oesterzwamen in wat olie. Voeg wat tijm, oregano en peper en zou naar smaak toe. Ondertussen doe je een broodje of 2 in de toaster. Champignons etc goed laten garen, of tot ze nog een beetje stevig zijn, wat je zelf lekker vind. Als het brood klaar is smeer je deze in met knoflook. Hier doe je een plak of 2 spaanse ham op, daarover de champignons en wat tuinkers. En als laatst rasp je er wat parmezaanse kaas over en dan kan je, met deze kou, onder je deken op de bank genieten! 

woensdag 16 november 2016

Chocopasta


Ingrediënten
1 reep 72% biologische pure chocola (grote van een Tony Chocoloney)
Biologische amandelmelk
Grote eetlepel biologische kokosolie
Eventueel een grote lepel honing 

Breek de chocola is stuken en doen in pan met de kokosolie. Vuur op de helft aan en goed blijven roeren. Chocola op het vuur kan snel aanbranden. Amandelmelk, een kop, kan je op het vuur of in de magnatron opwarmen. Als de chocola en kokosolie gesmolten is giet je de amandelmelk er beetje bij beetje bij. Nooit koud erbij doen dan gaat de chocola schiften. Blijven roeren! Als je chocola de dikte heeft van bijv. Nutella dan is hij klaar. Dan doe je dit in een steriele pot en bewaar je op kamertemperatuur. Bewaar je het kouder dan kan de pasta dikker worden door de kokosolie die hard word.  
Honing kan je toevoegen om de smaak van de de chocola wat zoeter te maken. Pure chocola kan bitter zijn.

vrijdag 11 november 2016

Blueberry pancakes


Ingrediënten:
100gr boekweitmeel 
150-180ml havermelk 
1 ei 
1 banaan
Grote theelepel kaneel 
Theelepel bakpoeder 
Groot handje blueberries
Kokosolie om in te bakken

Mix alle ingrediënten door elkaar in een mixer, behalve de blueberries. Als de mix mooi smooth is en iets wat als vla is kunnen de blueberries erbij. Deze roer je er voorzichtig door. Dan zet je een pan op het vuur met een goede lepel kokosolie. Als dit gesmolten is en goed warm is kan je met een grote lepel een schep van de mix erin doen. Maak hier een, naar eigen keus hoe groot, rondje van. 


Ik heb het vuur op half vuur gezet zodat het goed door gaar kan worden. Als je ziet dat de randjes bruin worden kan je de pannenkoekjes omdraaien. Dan is het even aanvoelen en af en toe spieken om te kijken of de andere kant ook bruin is.  Zo ga je door tot de mix op is. Als je de grote van ongveer een bierfilter aan houd kun je er ongeveer 8 tot 10 maken, voor 2 personen. Als laatste kan je er overheen gooien wat je lekker vindt. Golden syrup, honing, maple syrup of philadelphia, ook erg lekker.,

dinsdag 8 november 2016

Gezonden zadenreep


Ik hou van snacken maar ook van mijn gezondheid. Dus een gezond snackje sla ik nooit af. Ik had wel eens een 'gezonde' noten/zaden reep op waar ik gelijk van dacht; 'Dit kan ik zelf veel beter!'. Ik heb internet wat afgestruind voor wat inspiratie. Aan 2 ingrediënten had ik eigenlijk al genoeg. Maar ik heb er wat aan toegevoegd, waarvan alles biologisch is btw. Heerlijk!  

Ingrediënten:
Cup sesamzaad-chiazaad-lijnzaad
Cup honing 

Doe de sesamzaad in een pan en rooster deze wat bruiner. Tegelijkertijd kan je de honing in een pannetje doen en laat dit koken tot het wat dikker wordt. Als de sesamzaad wat goudbruin is geworden kan je die bij de honing toevoegen die wat dikker is geworden. Ook kan je de chiazaad en lijnzaad toevoegen. Wil je andere zaden gebruiken dan kan dit gewoon. De basis is sesamzaad. Dit laat je dan nog ongveer voor 5 minuten op staan. 


De geur die er vanaf komt wordt steeds wat voller, iets caramel achtig. Als dat gebeurt is het klaar. Het mengsel doet je op een bakpapier en hier leg je een bakpapier overheen. Dan rol je het uit tot een plak van de dikte die je zelf wil. Ik zou hem niet te dik maken want als het klaar is kan net als toffee aan je tanden blijven plakken. Al lost honing ook wel snel op. Wat dunner is wat fijner eten dus. De plak laat je voor een kwartier staan tot hij afgekoeld en hard is geworden. Dan kan je hem in stukjes snijden en lekker op eten. 
Je kan ze het beste in de koelkast bewaren, dan worden ze lekker knapperig en zijn ze lang houdbaar. 

maandag 7 november 2016

Smoothie


Een dinsdag middag en €4 later heb ik en gevulde fruit en groenteschaal. Gotta love the Blaak market❤️. Oef, wat wordt ik hier blij van. Ook word ik blij van een goede smoothie in de ochtend. Nu kan dat heeeel goedkoop!

Ingrediënten voor 2 glazen:
1 grapefruit
Half handje frambozen
Half handje bramen
1 kiwi's
Scheutje amandelmelk, ongeveer een half glaasje.

Pers de grapefruit en doe het sap in een blander. Je kan er ook een beetje van het vruchtvlees bij doen. Dan doe je de andere ingrediënten erbij en blenden maar. Done!

vrijdag 4 november 2016

Quinoa met stukjes worst


Ingrediënten:
600ml op 220gr quinoa(voor 2 a 3 personen)
Vettig worstje zoals chorizo. Ik had nog een stuk Hongaarse worst van een lengte van ongeveer 7 a 10 cm.
Theelepel bouillon
1/3 rode paprika
1/3 gele paprika
Half pak champignons voor pasta

Zet water op met een theelepel bouillon erin. Als dit kookt mag de quinoa erbij. Dit kook je voor 10-15 minuten tot het in volume verdubbeld is.
Dan snij je de worst in kleine blokjes. Deze doe je in een warme pan zonder olie of boter. Dan snij je de paprika en champinons in stukjes. Als er goed vet uit de worstjes is gekomen dan doe je de champignons erbij. Dit laat je een half mee garen. Dan kunnen de paprika's erbij. Deze laat je goed mee garen op een half of hoger vuur. Als de paprika wat zachter is geworden en een bruin randje heeft gekregen is het klaar.


Ondertussen is de quinoa ook klaar en deze kan je dan afgieten. Dan voeg je alles bij elkaar. Je kan dit zowel koud als warm eten.

PS: Ik had dit meegenomen naar mijn werk en had er nog 1 avocado in stukjes aan toegevoegd. Er lekker!

dinsdag 25 oktober 2016

Gezonde bananenbrood met blueberries


Ingrediënten:
3 bananen
2 eieren
125gr greek yoghurt 
113gr honing
1 theelepel vanilla extract
1 theelepel baking soda
195gr bloem, ik heb boekweitmeel 
gebruikt
Eetlepel kokosmeel
100gr blueberries  



Verwarm de oven op 180 graden.
Prak de 3 bananen en mix deze met de eieren. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, op de blueberries na, en mix deze tot een glade massa. Dit kan met een mixer of met een spatel als je het meel door een zeef hebt gehaald. Er moeten nog wel wat stukjes banaan te zien zijn. Als laatst spatel je voorzichtig de blueberries er door en dan kan het in een ingevette of met een bakpapier bedekte, wat bredere, cakevorm. Dit kan in de oven voor 50 minuten. Gebruik je toch een normale cakevorm dan komt er +- 15 tot 20 minuten bij.

woensdag 12 oktober 2016

French toast the healthy way


Ongeveer 5 tot 6 boterhammen
1 ei 
Grote theelepel kaneel
2 grote eetlepels honing
Hoeveelheid aan melk gelijk aan het ei
1 banaan 
Kokosolie om in te bakken 

Mix de ei, melk, kaneel en 1 eetlepel honing door elkaar. Verwarm en pan met een goede dot kokosolie en laat dit smelten. Dan doop je een boterham in de mix, helemaal onderlaten lopen en uit de mix even laten uitdruppelen. Dan in de pan bakken tot hij wat bruiner en iets krokant is. Dit doe je met alle boterhammen. Kunnen er zelfs meer zijn dan 5a6. Ligt er maar net aan wat voor je gebruikt. Als de mix op is en de boterhammetjes klaar zijn kan je de tweede eetlepel honing in de pan doen met de banaan die in plakjes gesneden is. Dit even laten karameliseren tot je denkt dat het wel goed is. Niet te lang want anders worden de bananenstukjes puree. Dit doe je dan over de toast, met eventueel nog meer honing. Yammy!

dinsdag 11 oktober 2016

Hotspot: Man met bril


Man met bril. Man met niet altijd een bril. De eigenaar heeft niet altijd zijn bril op, maar dat ter zijden. Winnaar van de koffietest van het AD van 2015. 1 van de zaakjes in de hofbogen waar ik graag kom. Sinds kort is de tent groter geworden met een open keuken. Me likey! De koffie die ze hier serveren is pittig van smaak en fluweel zacht door de opgeschuimde melk en de zacht bruine toplaag van de espresso. Ik hou wel van een flat white, maar aan een cappuccino ben ik hier ook meer dan tevreden. Pittig, daar hou ik van. 


De aankleding van de zaak is niet je standaard aankleding. Je zit hier midden in de ruimte waar de koffie gebrand wordt. Heerlijk, zeker als er gebrand wordt, of is gebrand. Ik hou er wel van. Ik zou het zeker de moeite waard vinden om hier een blokje voor om te moeten lopen 👍🏻

zondag 9 oktober 2016

Pittige tempeh


Op de Oogstmarkt in Rotterdam-Noord had ik wat lekkers gescoord. Tempeh van bruine bonen van Manenwolf's. Tempeh die in Rotterdam zelf gemaakt wordt. Wie ben ik om dat niet te kopen en uit te proberen.. 

Ingrediëntens:
250gr tempeh, kan ook degene zijn uit de supermarkt. 
1 ui
Teen knoflook 
2 grote eetlepels ketjap
Thee lepel hotsauce(de pittigste die hij heeft) van de Sambalman, of welke sambal je ook hebt. 
Kokosolie

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan waar de kokosolie al warm in geworden is. Snij de tempeh in gewensde grote. Ik heb kleine blokjes gedaan. Bak deze even mee tot het een bruin randje heeft. Dan kan de ketjap en sambal toegevoegd worden. Dit even mee laten bakken. Als je ziet dat het een beetje sticky is geworden en het goed aan de tempeh blijft zitten is het klaar.  

Het is heel lekker op een broodje, steamed bun of bij de rijst. 

zaterdag 8 oktober 2016

Groente frietjes


Groente friet van de Albert Heijn!

1 zak groeten friet
Verse tijm
Paprika poeder
Olijfolie-zonnebloemolie 
Peper 
Zout

Voorverwarm de oven op 200 graden.
Leg de groente friet op een bakplaat. Besprenkel de friet met olie, paprikapoeder en de peper en zout. Goed door elkaar mengen en verdelen over de bakplaat. Hier en daar wat takjes tijm toevoegen en dan kan het in de oven voor 30 minuten. De laatste 5 a 10 minuten kan je de oven op de grill stand zetten zodat je een de frietjes iets wat krokant kunnen worden. Niet alles zal krokant worden aangezien het groenten zijn. 

Ps: Wat stukjes knoflook hier en daar op de bakplaat erbij verdelen is ook erg lekker. 

dinsdag 4 oktober 2016

Pasta met knakworstjes


Dit is een gerecht wat mijn moeder vroeger maakte. Zo lekker👍🏻 Dit is mijn eigen variant.

Ingrediënten:
Pasta voor 2 personen
4 á 5 knakworst 
Halve ui
1 teentje knoflook
Handje bevroren erwten 
1/4 courgette 
Blikje gepelde tomaten of tomaten blokjes
Grote theelepel italiaanse kruiden
Theelepel smoked paprika poeder
Peper en zout  
Eventueel: als de tomatensaus wat te zurig is een theelepel suiker. 

Kook de pasta. 
Alle groente en knakworstjes in stukjes snijden. 


Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de knakworst stukjes toe en bak ze een klein beetje bruin. Dan kan de kruiden er doorheen en courgette erbij. Even meegaren. Wel op de pasta letten! Als het gaar is even afgieten. Laat je het in de pan kan je er wat olijfolie bij doen, zo blijft het niet aan elkaar plakken. Als laatst kan de tomaat uit blik erbij en de erwten. Alles door elkaar roeren. Je kan er voor kiezen de pasta er gelijk bij te doen of pas op het bord. 


vrijdag 23 september 2016

Hotspot: Cuppamore


Ik kom uit Ridderkerk, wat naast Rotterdam-Zuid ligt. Mijn ouders wonen hier nog steeds. Zij waren 2 weken op vakantie en ik zou op het huis, de plantjes en de kat passen. De koffie freak die ik ben, ben ik op een dag op zoek gegaan naar een goed koffiezaakje in Ridderkerk. Wat ik uiteindelijk bijna opgegeven had, tot ik Cuppamore tegen kwam. Een klein zaakje in het Centrum. In een straatje de Koningshof. Klein, maar fijn.


Als je binnen komt lijkt het of je een (snoep) winkeltje binnen loopt in de Efteling. Veel kopjes, theepotten en andere hebbe dingetjes voor het geniet van een kopje thee of koffie. De stijl van dit alles was alles behalve dan mijn smaak. Maar de uitstraling was knus. Als je door liep naar achter was er een klein barretje met een heel mooi espressoapparaat. Dit moet veel belovend zijn dacht ik. Ik nam plaats voor de bar aan 1 van de tafeltjes met mijn vriend. Toen de koffie werdt geseveerd werd ik meteen blij. Heerlijk! Toch nog 1 zaak ik Ridderkerk die goede koffie weet te serveren. Or not?

donderdag 15 september 2016

maandag 12 september 2016

Brownies met avocado

Afgelopen dinsdag ben ik naar de markt op Blaak Rotterdam geweest. Hier had ik de mooiste deal ooit. 10 avocado's voor €1,50. Ik zou in de avond gaan bbqen, dus ik had gelijk voor 4 kanjers een plan. Maar nu die overige 6 nodig. 1tje mee naar werk voor bij de lunch de volgende dag. Nog 5... Je begrijpt vast wel dat 10 voor €1,50 niet de allerbeste kwaliteit is. Als je ze gelijk eet zijn ze goed, zei de verkoper nog. En dat zijn ze zeker, maar ik ben nu al 2 dagen verder. Wat nu? Ik vind het zonde om ze weg te moeten gooien. Lieve Google vertelde mij vast het een en ander. Waaronder dit recept:
http://www.paleorecepten.nl/gezonde-paleo-brownies-met-avocado/


Geflambeerde garnalen


Ik had gewoon lekkere trek. Stokbroodje en een kaasje stond al klaar. Er miste nog wat. Al starende naar de koelkast kwam ik er nog niet uit. Er was een bakje garnalen die echt wel op moest. Daar zal ik dan maar wat mee doen. Bijna een uur later was ik eruit:

1 bakje garnaaltjes (die je zo rauw ook zou kunnen eten)
Theelepel tijm
Theelepel chilivlokken 
Peper en zout
Eetlepel olijfolie
Eetlepel roomboter 
Scheutje sherry

Doe de roomboter en olijfolie in een warme pan. Tot de belletjes van de roomboter weg zijn dan kunnen de garnaaltjes in de pan met de tijm, chilivlokken en wat peper en zout. Als de garnalen warm worden gaan ze krullen. Op het moment dat ze gaan krullen doe je de sherry erbij. Dan hou je de pan iets wat scheeft bij het gaspitje zodat sherry flam kan vatten. Gebeurt dit, dan beweeg je de pan. Maak niet uit hoe, als het er maar niet overheen gaat. Als de alcohol verdampt is en de flam is uit dan ishet klaar! 
Ik seveerde het in een bakje met cocktailprikkers naast mijn broodje en kaasje, heerlijk! 

maandag 22 augustus 2016

Pindakaas American pancakes!


125 gram tarwe bloem
200-220 ml karnemelk 
Theelepel bakpoeder
1 ei 
Grote eetlepel pindakaas
Theelepel kaneel

Mix alle ingrediënten door elkaar tot het de dikte heeft van vla. Warm een pan op met boter-roomboter-kokosolie-ghee of wat je ook wild gebruiken. Ik heb voor de perfecte ronde vorm een steekvormpje gebruikt. Als de boter/olie gesmolten is zet je de vorm in de pan en giet hier een grote lepel van de mix in. Even laten staan, ongveer 10 sec, dan kan je hem eraf halen en vul je de pan met zo veel mogelijk pannenkoekjes dat past. Pannenkoekjes op half hard vuur en omdraaien als de mix aan de bovenkant droog is. Zo door gaan tot alles op is. Je kan er ongeveer 12 maken. 

Ps: Ik heb de pannenkoekjes geseveerd met Abram Lyle and Sons Golden Syrup. Erg lekker!

maandag 15 augustus 2016

Aarbei bananen ijs


Oh dit is zo lekker!

Voor 2 porties (2x 3 bolletjes)
1,5 hand vol aardbeien 
1 banaan
3 a 4 grote eetlepels kokosmelk(dikke uit een blikje) of stevige kwark

Mix dit alles door elkaar. Zorg dat uit het blikje kokosmelk zo min mogelijk sap, wat er vaak nog bij zit, erbij komt. Anders krijg je teveel water kristalletjes door je ijs heen. De mix kan je op een platte schaal doen, op ongeveer 10-15cm hoogte moet de mix liggen. Of als je het pas na langere tijd dan 2 uur gaat gebruiken kan het in een bakje. Dus na 2 uur is het genieten!

Hotspot: Xoco


Afgelopen vrijdag ben ik Mexicaans gaan eten. En om wel te verstaan bij Xoco op de scheepstimmermanslaan in Rotterdam. 2 uurtjes later liep ik weg met een tevreden en overvol buikje.
Ik begon met een voorafje, tortilla chips met dipjes en een Corona. Heerlijk om nog meer trek te krijgen. Op naar de burrito steak! Deze bestel je aan de bar en kan je vullen met wat je wil. Alles is heel lekker dus al snel neem je te veel, denk je dan. Gaat de burrito nu nog dicht gerold kunnen worden? Maar natuurlijk. Met wat professionele oprol kunsten is het zo gedaan. 


En lekker dat hij was, oeff. Ik werd hier zo blij van. Alle smaken waar ik van hou opgerold in een heerlijke wrap. En als finishing touch: De killer margarita. En of hij killer was. Dit alles is een aanrader!



zaterdag 6 augustus 2016

Tandpasta maken


Zelf tandpasta maken? Easy peasy! 
Een goede mondhygiëne is belangrijk. Zeker als je van eten houdt. Afte in je mond of een gaatje kan het genieten van het eten een stuk minder aangenaam maken. Met deze wonder tandpasta zal het zeker genieten blijven, en het zorgt ervoor dat de tanden wat witter worden bij dagelijks gebruikt. Ook erg leuk (;

Wat heb je nodig:
6 eetlepels baking soda
6 eetlepels kokosolie(vloeibaar)
20-25 druppel essentiële olie (pepermunt, tea tree, lemon grass, munt)

Voeg de baking soda en de kokosolie bij elkeer en goed mengen. Dan voeg je de essentiële olie toe. Ik heb 15 druppels van de pepermunt gedaan en de rest aangevult met tea tree en lemongrass. Lemon grass hoeft niet perse, je moet er maar net van houden. 
Als de tandpasta klaar is en je wilt het gaan gebruiken dan schraap je een aantal keer met de tandenborstel over het goedje heen. Het zal in het begin een beetje raar aanvoelen en vies zijn maar daar wen je aan. Ik vond het alles mee vallen. Hij is vergelijkbaar met Paradontax, alleen dan iets korreliger. Na de poets beurt sloep ik nog even na met fluoride. Geeft net dat frissere smaakje en idee. 

Ps: Als je klaar bent en je merkt na een tijdje dat er een kokos laag bovenop de tandpasta ligt dan kan je nog wat extra baking soda toevoegen tot het weg blijft. 

vrijdag 5 augustus 2016

Hotspot: Jamies Italian Nederland


Gisteravond ben ik met een oude schoolvriend een hapje gaan eten bij Jamies Italian. Ik ben er nu 3 keer geweest en ik weet nog steeds niet goed wat ik hiervan moet vinden. Het zit in de Markhal en dit is al een plek waar ik niet veel mee heb. Ik vind het een toeristische trekpleister van een mislukte bedoeling wat veelte duur is. Maar dat ter zijden. Jamie, hij is een held van me. Wat hij bereikt heeft als chef doet niet snel iemand na. Hij heeft het zover bereikt dat hij slapend rijk kan worden, respect! Daarom had ik elke keer grote verwachtingen als ik bij Jamies Italian ging eten. Hij, eigenlijk de chefs die daar staan te koken voor je, hebben het enigszins waar gemaakt. Voor de prijs is het zeker goed. Maar van zo'n topchef verwacht je toch recepten die je altijd bij zullen blijven,(toch?) en dat was niet helemaal het geval. Ook is het altijd druk en moet je ruim van te voren reseveren, snap ik. De tent is altijd vol en is erg rumoerig. De ruimte is hier niet goed op afgestemd. Voor een snelle goede hap zou ik het zeker aanraden. Personeel is erg vriendelijk en kunnen jou tot in de details uitleggen wat er op de kaart staat. 

donderdag 4 augustus 2016

Spelt-karnemelk pannenkoekjes zonder ei


1 kop/je speltmeel
2 koppen/jes karnemelk
1 rijpen banaan
Theelepel bakpoeder 
Kokosolie om in te bakken

Ik heb alles heel simpel alles in de keukenmachine gemixt, voila! Bakken maar! 

Cafeïne cocktail


Ik ben op vakantie in Noord-Frankrijk. Niet ver van Normandië. En met de traditionele familie waarmee ik op vakantie ben moet er uiteraard calvados op voorraad zijn. Hiermee heb ik dan ook wel wat lekkers gemaakt. En wel met left over filter koffie dat koud was geworden. Doe hier een ijsblokje in en een scheutje calvados, zoveel je kan hebben. Ga vervolgens in de zon zitten! 

woensdag 20 juli 2016

Avocado spread


Ik heb al eens eerder een avocado spread gemaakt. Dat heeft mij geïnspireerd voor deze spread die ik vandaag heb gemaakt voor bij de bbq. Super lekker! Het recept staat bij de vorige avocado spread op 27-02-16 

maandag 11 juli 2016

Banaan-haver-pindakaaskoekjes


90 gram havermout
2 rijpe bananen 
60 gram pindakaas
1/2 theelepel kaneel
Snufje zout
3 eetlepels rozijnen en/of gehakte pure chocolade 

Prak de banaan met de pindakaas, kaneel en zout. Dan kan de haver en de rozijnen  - chocola erbij. Verdeel dit in gelijke vormpjes/koekjes op een bakplaat en dan kan het voor 17 min op180 graden in de oven. 

Ps: Ook heerlijk als je verschillende noten toevoegd.

zaterdag 9 juli 2016

Hotspot: Restaurant Sahlan


Turks eten is erg goed, en zeker hier. 
Het Restaurant word omschreven als; Sfeervol, knus en huiskamer gevoel. Hier kan ik mij zeker in vinden. Je voelt je gelijk thuis als je binnen komt. De gastvrijheid is bijzonder goed. Je komt binnen en je krijgt een hand en een warme glimlach.


De foto's zeggen meer dan genoeg lijkt mij. Heerlijk, ik ben fan! 



woensdag 6 juli 2016

Wat heb ik in huis-pannenkoekjes!?!


Ogh ik houw van pannenkoekjes in de ochtend. Maar vaak wil ik ze op momenten dat ik geen ei in huis heb, of melk of soms zelf iets van bloem. Ja wat dan? Mijn creativiteit is in de laatste paar maanden wel flink verandert in dit opzicht. Zeker toen de ei-banaan pannenkoekjes populair werden. Steeds vieg ik er wat aan toe, of haal er iets vanaf. In mijn geval vaak eieren, want die heb ik niet altijd in huis. Ik doe mijn kastjes op en kijk wat ik in huis heb, en de lekkerste creaties liggen soms op mijn ontbijtbordje. 

Benodigdheden voor de boekweit bananen pannenkoekjes:
1 kop boekweitmeel
1,5 kop melk of kwark daar word de pannenkoek zacht van
Theelepel bakpoeder
Geprakte banaan
Theelepel kaneel 
Kokosolie om in te bakken

Het recept heb ik een beetje uit de losse hand gemaakt. Restje bij elkaar geraapt. De hoeveelheden kunnen daarom wat anders zijn. Het beslag moet zoals een pannenkoekenbeslag zijn. Is hij te nat dan doe je er wat meer boekweit bij en andersom wat meer melk. Gebruik je kwark dan is het sowieso al wat dikker. De rest spreekt voor zich neem ik aan. 

PS: Heel erg lekker met appelstroop erop. Ik zelf had maple syrup, stiekem is appelstroop lekkerder!


dinsdag 5 juli 2016

Hotspot: Ristorante Pizzeria La Maremma


'Sinds 1986 een begrip
In deze gezellige zaak geniet je van traditionele Italiaanse heerlijkheden en grote gastvrijheid. Het restaurant is niet voor niets al jaren een begrip in Ridderkerk en omstreken. Je voelt de Italiaanse zon gewoon op je gezicht.' 
Dit is wat iens.nl over dit restaurant zegt. 
Hier ben ik het zeker mee eens!


Ik hen hier nu een aantal keer gegeten met familie en het was elke keer top! Één van de betere Italiaans restaurant waar ik geweest ben.