dinsdag 27 december 2016

Witlofsalade
















Ingrediƫnten:
2 witte en 2 rode witlof
Handje notenmelang
Honing
Scherpe mosterd
Olijfolie
Half handje gedroogde cranberries
Appel
Citroensap

Haal de bladeren los van de witlof stronken. De kern gooi je weg, die is erg bitter. Dit was je even af en dan kan grof het mes erdoor. Dit doe je in een schaal. Dan schil je de appel en snij je in stukjes, eigen gewenste grote. Dit doe je in een apart schaaltje en hier doe je een beetje citroensap over. Sap van een halve citroen. Dit om bruin worden te voorkomen en om het een extra zuurtje te geven. Dan kan het bij de witlof. De cranberries kunnen toegevoegd worden en de nootjes die iets fijn gesneden zijn.
De dressing is een honing mosterd dressing. Je doet 2/3 honing met 1/3 mosterd in een kommetje. Als je hem pittiger wil hebben doe je meer mosterd. Dit meng je door elkaar tot het een goede gladde saus is. Dan voeg je 1/3 tot 2/3 olijfolie toe in delen. Zelf even proeven wat lekker is. Dan kan je er na smaak nog wat peper en zout aan toevoegen, dit heb ik niet gedaan omdat hij al superlekker was zonder. Dit kan eroverheen en kan je ongeveer 3 a 4 schaaltjes maken en dan smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten