zondag 9 oktober 2016

Pittige tempeh


Op de Oogstmarkt in Rotterdam-Noord had ik wat lekkers gescoord. Tempeh van bruine bonen van Manenwolf's. Tempeh die in Rotterdam zelf gemaakt wordt. Wie ben ik om dat niet te kopen en uit te proberen.. 

Ingrediƫntens:
250gr tempeh, kan ook degene zijn uit de supermarkt. 
1 ui
Teen knoflook 
2 grote eetlepels ketjap
Thee lepel hotsauce(de pittigste die hij heeft) van de Sambalman, of welke sambal je ook hebt. 
Kokosolie

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan waar de kokosolie al warm in geworden is. Snij de tempeh in gewensde grote. Ik heb kleine blokjes gedaan. Bak deze even mee tot het een bruin randje heeft. Dan kan de ketjap en sambal toegevoegd worden. Dit even mee laten bakken. Als je ziet dat het een beetje sticky is geworden en het goed aan de tempeh blijft zitten is het klaar.  

Het is heel lekker op een broodje, steamed bun of bij de rijst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten