zaterdag 6 augustus 2016

Tandpasta maken


Zelf tandpasta maken? Easy peasy! 
Een goede mondhygiëne is belangrijk. Zeker als je van eten houdt. Afte in je mond of een gaatje kan het genieten van het eten een stuk minder aangenaam maken. Met deze wonder tandpasta zal het zeker genieten blijven, en het zorgt ervoor dat de tanden wat witter worden bij dagelijks gebruikt. Ook erg leuk (;

Wat heb je nodig:
6 eetlepels baking soda
6 eetlepels kokosolie(vloeibaar)
20-25 druppel essentiële olie (pepermunt, tea tree, lemon grass, munt)

Voeg de baking soda en de kokosolie bij elkeer en goed mengen. Dan voeg je de essentiële olie toe. Ik heb 15 druppels van de pepermunt gedaan en de rest aangevult met tea tree en lemongrass. Lemon grass hoeft niet perse, je moet er maar net van houden. 
Als de tandpasta klaar is en je wilt het gaan gebruiken dan schraap je een aantal keer met de tandenborstel over het goedje heen. Het zal in het begin een beetje raar aanvoelen en vies zijn maar daar wen je aan. Ik vond het alles mee vallen. Hij is vergelijkbaar met Paradontax, alleen dan iets korreliger. Na de poets beurt sloep ik nog even na met fluoride. Geeft net dat frissere smaakje en idee. 

Ps: Als je klaar bent en je merkt na een tijdje dat er een kokos laag bovenop de tandpasta ligt dan kan je nog wat extra baking soda toevoegen tot het weg blijft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten