vrijdag 1 juli 2016

Garnalen noedels


Voor 2 personen:
Hoeveelheid noedels voor 2 personen
Kwart courgette
Halve paksoi
Half rood pepertje
2 cm verse gember
1 teen knoflook
Halve kop ketjap manis 
Eetlepel hot sauce 
2 eetlepels sesamzaad 
250 gram garnalen, vers of uit de diepvries, maar dan wel ontdooid
Kokosolie
Limoen(sap)

Als eerst kook je de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit dan de kokosolie in een wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook. Doe dan de gember en rode peper erbij en bak een minuutje mee. De gember in helen kleine stukjes en de peper in reepjes op ringetjes met of zonder zaadjes. Voeg nu de ketjap en de hot sauce toe, dit even goed doorroeren. Dan voeg je de courgette in halve maantjes en de garnalen toe en bak dit op hoog vuur in 3 minuutjes gaar. Roerbak tenslotte de paksoi nog een minuutje mee. Deze is het lekkerst als hij nog knapperig blijft. De noedels wel nog in de gaten houden, als het goed is zijn die ondertussen wel klaar. Roer dan de noedels door het mengsel in de wok. Eventueel kun je nog een klein scheutje ketjap toevoegen als je het niet te vochtig vindt. Rooster de sesam zaadjes even snel in een koekenpan. Verdeel de noedels over 2 borden en stooi hier de sesamzaadjes over heen. Seveer met een schijfje limoen of limoensap. Smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen