dinsdag 28 juni 2016

Zoetzure komkommer


Ingrediënten
Halve komkommer als je plakjes maakt, een hele als je linten doet.
1/2 rode peper met de zaadjes
50 ml appelazijn
30 ml augurkenvocht 
Eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
Scheutje rijstwijn
Eventueel water toevoegen

Maak je hem ruim van tevoren of ala minuut? 
Ruim van te voren voeg je al het vocht bij elkaar met de suiker. Dit roer je goed door elkaar tot de suiker opgelost is. Vind je hem te zuur dan kan je er wat water bij doen tot je hem lekker vindt. Dit kan dan over de komkommer met de pepertjes. Dit kan je dan in een bakje doen en in de koelkast zetten tot je hem nodig hebt.
Als je hem ala minuut wil doen dan kook je het vocht met de suiker en pepertjes even kort in een pannetje. Ok hier kan je wat water bij toevoegen. Dan kan dat over de komkommer en laat je dit even afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen