maandag 6 juni 2016

Semi-healthy bananenbrood


3 rijpe bananen
Handje walnoten
1 zakje bak poeder
2 eieren
100 gram boter + 25/30gram kokos olie 
Snufje zout
1 kop bruine basterdsuiker waar van 1 eetlepel vanille suiker
1 3/4 kop boekweitmeel 

Ik heb voorheen al eens een bananenbrood gemaakt, dit is precies hetzelfde maar dan met wat andere ingredi├źnten:
Alles bij elkaar in een kom. 1 banaan geprakt en de andere 2 in kleine blokjes. Dit alles mixen tot een glad deeg(papje). De bananen stukjes moeten nog wel te zien zijn. Dit alles in een ingevette cakevorm doen en dan in een oven van 190/200 graden. Voor 45 tot 55 minuten.

Hij blijft wel iets wat zacht door de geprakte banaan. Je kunt er voor kiezen die ook in stukjes er door te doen. Als je hem uiteindelijk in de koelkast bewaart dan maakt het niet zoveel uit. Hij stijft dan wat op.

PS: Om hem toch in zijn geheel helemaal gezond te maken kan je ipv de boter alleen kokosolie gebruiken en de suiker kan je vervangen door honing en een extra (klein) geprakt banaantje. Voor de vanille van de vanille suiker kan je wat extract gebruiken of gewoon verse, maar dit hoeft niet perse. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten