dinsdag 7 juni 2016

Chocolade-mokka cupcakes


230 gram boter
230 gram suiker met en zakje vanille suiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
100 gram chocolade, voorkeur puur
50 gram chocolade blokjes
4 eieren
Nescaf├ę espresso instant koffie

Doe de helft van de boter en chocola in een pannetje en zet op het vuur. Goed blijven roeren zodat het een mooi saus wordt. Als alles gesmolten is kan het vuur uit. De saus kan je laten staan. Dan doe je de andere helft van de boter in een kom met de suiker. Dit mix je goed door elkaar. Er is meer suiker dan boter, dus het zal er niet een beetje in op lossen. Dan kunnen de eieren en de chocoladesaus er door. Als laatst de droge ingredi├źnten en dan is de mix klaar. Dan vul je de cupcake vormpjes. Eerst ieder 1 eetlepel. Dan doe je op de mix een blokje chocola en daar weer een eetlepel mix op. Dan kunnen ze in de ovem. De oven staat op 170 graden voor 20-25min.

PS: Mijn chocoladeblokjes waren te zwaar. Doordat de mix eerst smelt in de oven zijn ze naar beneden gezakt. Blokjes iets kleiner maken? Of schaafsel gebruiken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten