dinsdag 5 april 2016

Gevulde paprika met risotto


75-100 gram risottorijst 
Klein uitje 
Teen knoflook 
Italiaanse kruiden
125ml water
175ml tomato frito
25-30ml droge witte wijn 
1 rode paprika 
4 ontbijtspek plakken/reepjes
Handje geraspte parmezaanse kaas of (oude) geitenkaas 

Sniper de ui en knoflook en fruit deze even aan met ongeveer een theelepel Italiaanse kruiden. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze bijna helemaal door de rijst is opgenomen. Breng ondertussen de tomato frigo met water tegen de kook aan. Voeg een scheut hiervan toe aan de risotto. Zie je dat het vocht minder is geworden voeg je nog een scheutje toe en je gaat zo door tot de rijst beetgaar is. Voeg de kaas toe en roer goed door. Het is nu een soort rijsten pap. Helemaal goed! Laag vuurtje laten staan, uit kan ok, hij gaat tenslotte de oven nog in.
Het paprika gedeelte; Snij de bovenkant, waar de steel zit, eraf en verwijder de pitten in de binnenkant. Rol nu 2 ontbijtspek om de paprika. Vul de paprika met risotto en sluit hem af met de laatste 2 ontbijtspek. Dan kan hij in de oven voor 25-30 min op 200 graden. Is de spek dan nog niet bruin en of knapperig genoeg kan je even de gril aanzetten. 
Ik heb hem geseveerd
Met een simpele salade, omnommmomm! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten