zondag 10 april 2016

Dadelballetjes


Super gezonde tussendoortjes, suikervrij en vegan. Geïnspireerd op de balletjes die ik bij Raw&More op heb! 

150 gram ontpitte dadels
5 gram kokosolie
5 gram lijnzaad 
10 gram zonnebloempitten
15 gram havermout 
Voor de coating;
Sesamzaadjes 
Geraspte kokos 
Au bain marie chocola

Ontpit de dadels en snij ze in stukjes. Dan kunnen ze in de keukenmachine. Goed mixen tot het een gladden massa is. Gof mag ook, plakken aan elkaar doet het toch wel. Dan kan je (gesmolten) kokos olie, (male mag) lijnzaad, havermout, gehakt en een beetje gebakken zonnebloempitten er aan toe voegen.
Draai hier balletjes van. Deze kan je vervolgens in sesamzaad(lekker als die ok wat gebakken zijn) of kokos rollen. Of je kan er chocola over heen doen. (Dan zijn het alleen geen suikervrije balletjes meer) Ik heb ze in witte chocola gedaan. 
Daarna kunnen ze in de koelkast zodat ze wat opstijven en de chocola hard kan worden.

Ps: Wat ok lekker is om er choconibs door te doen, of gewoon wat gehakte chocolade. Of de dadels te vervangen door abrikozen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten