vrijdag 1 april 2016

Cheesecake


Tijdje terug heb ik een chocolade cheesecake gemaakt voor 2. Nu heb ik een wat grotere gemaakt. De basis ingrediënten zijn het zelfde alleen in hoeveelheid is het meer.

Ingrediënten;
700 gram cream cheese
3 kleine eitjes of 2 grote 
2,5 cup suiker 
Eetlepel vanillasuiker of aroma
2 grote eetlepels citroensap 
Groot handje bevroren blauwebessen
Handje witte gehakte chocolade of chocoladedruppels
Volkoren koekjes 
2 eetlepels gemolte boter
Taartvorm met een doorsnee van 18cm

Het is hetzelfde principe als het andere recept. Je begint bij de bodem en zet deze in de koelkast als hij klaar is.
Voor het beslag doe je de cream cheese, suiker en/of aroma, citroensap en eieren bij elkaar mixen. Ik heb er voor gekozen om de blauwe bessen met de chocola er als laatst over te doen. Je doet het beslag over de bodem in de vorm en dan doe je de blauwebessen en chocola er over heen. Een beetje in het beslag drukken omdat de blauwebessen veel vocht af kan geven.
Dit kan in een oven van 180 graden voor 15-20min. Dan af laten koelen en een nachtje in de koelkast laten staan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten