woensdag 23 maart 2016

Snelle pasta

Geen tijd om te koken, maar toch wat lekkers willen eten. Er is genoeg in huis.. Pff, hele lange dag gewerkt. Super moe en inspiratieloos. Waaaat nu!!?! Mmm, pastaatje dan maar.


Wat had ik nog:
1 uitje
1 teen knoflook
1/3 cougette 
Halve punt paprika
Sambal saus
Spekjes
Stukje oude kaas(ongv 5 borrelhap blokjes)
Tomato frito 
100-150 gram pasta

Je begint met de pasta op te zetten, af en toe wel in de pan roeren! Dan doe je in een andere pan de spekjes op hoog vuur zodat het vet snel vrij komt. Onder tussen snij je de groente. Eerst de ui en de knoflook, want die voeg je als eerst toe aan de spekjes als er wat vet van de spekjes is vrij gekomen. Dit fruit je even aan. Dan kan de parika en cougette er bij. Soms even husselen. Ondertussen pak jij lekker een wijntje, dat heb je wel verdiend na een lange dag werken. De paprika en cougette hoeft nog niet helemaal gaar te zijn als je de tomatensaus en sambalsaus(hoeveelheid naar eigen keus)toe voegd. Als je ziet dat de totmatensaus warm is voeg je de blokjes kaas toe. Handig als je deze wat kleiner maakt, smelt het sneller. Dit laat je dan even lekker pruttelen. Ondertussen zal de pasta wel klaar zijn. Die van mij nog niet helemaal maar dat maakt niet uit. Je gooit de pasta toch bij de saus en dan kan het nog een beetje verder garen. Voor je de pasta erbij doet roer je wel even in de saus om te checken of de kaas gesmolten is het de saus er hierdoor lekker romiger uit ziet. Zo ja, pleur de pasta er maar bij. Je hoeft de pasta niet heel netjes af te gieten, als er wat vocht mee komt is dat niet erg. Even de saus goed door de pasta roeren en genieten maar. Ik had nog een beetje ricotta staan en heb dit er een beetje op gedaan in mijn kommetje, lekkerlekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten