zondag 20 maart 2016

Pasta pesto ricotta pistachios


Dit vind ik tot nu toe de lekkerste pasta die heel simpel en vrij snel te maken is. 

Wat heb je nodig voor één persoon: 
Een handje pistache gezouten of ongezouten
Grote eetlepel rode pesto 
Grote eetlepel ricotta 
Handje cherrytomaatjes
100-150gram schelp pasta
5 tot 8 basilicumblaadjes
Platgestreken theelepel nootmuskaat 
Optioneel peper en zout

Kook de pasta zoals aangegeven staat op de zak/pak.
Ondertussen snij je de pistache in kleine stukjes en bak je deze in een klein beetje olijfolie bruin. Blijven opletten en roeren! want ze kunnen snel aanbranden. Als ze klaar zijn zet je het vuur uit. Dan kan je de ricotta gaan mengen met de nootmuskaat. Hier kan je voor de smaak peper en zout aan toevoegen. Zout doe ik vaak niet omdat de pesto al veel smaak heeft. Dit kan je dan aan de kant zetten voor als de pasta klaar is.
Als de pasta klaar is voeg je deze bij de pistache. Dan kan het vuur weer aan en voeg je de cherrytomaatjes, gehalveerd of heel, en de pesto toe. Als de pasta niet helemaal bedekt is met pesto kan je nog wat extra toevoegen. Dit even bakken tot je ziet dat het velletje van de cherrytomaatje een beetje barsten. Dan kan je de basilicum toevoegen, deze kan je al scheurende erbij doen of even snijden. Dit dan even een minuutje mee laten bakken. Daarna kan je opscheppen. Als finishing touch een grote lepel van de ricotta en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen