donderdag 3 maart 2016

Hele kip met groente uit de oven


Ingrediënten:
Hele kip of een haantje
Vloeibare blueband boter
Citroen
Bakje spekblokjes 
Theelepel gemale komijn
Theelepel gemale mosterdzaad 
2 theelepels smoked parika poeder
Kleine theelepel peper
2 theelepls zeezout
Theelepel tijm 
Olijfolie
Groeten, zoals; paprika, ui, paprika, pompoen, knoflook, courgette, aubergine, champignons, pastinaak. 

Voor verwarm de oven op 190 graden. 
Vul de kip met een halve citroen en half, of iets meer, bakje spekblokjes. Smeer de kip, die in een ovenschaal ligt, in met de blueband. Maak een mengsel van de kruiden en strooi deze over de kip.
Snij de groenten die je gekozen hebt in stuken, niet te klein. Leg deze om de kip heen in de ovenschaal met de overgebleven spekblokjes en doe hier wat olijfolie overheen. Leg op de groeten een aantal plakjes citroen. Dan kan hij in de oven voor 45min. Na ongeveer 15 minuten/20 minuten besprenkel je de kip met gesmolten blueband voor een krokant vletje. Ook draai je de kip om. Daarna besprekel je de kip om de ongveer 5 tot 10 minuten en draai je hem om. Na de 45 minuten zet je de oven op grill stand. De ruggengraat van het haantje ligt dan omhoog. Je moet zelf even inschatten hoe je grill werkt, dit verschilt nog veel per oven. Bij mij was het ongveer 4/5 miniten. Het gaat erom dat het velletje lekker krokant word. Als je de oven open doet hoor je alles lekker garen en knetteren. Als je ziet dat het goed bruin is dan is de kip klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen