woensdag 6 januari 2016

Kip met bruinenbonen tortilla's


2 á 3 Tortillawarps 
Blikje bruinenbonen in chilisaus
2 kippendijen
1 rode ui
1 knoflook
Halve paprika   
Theelepel smoked paprika poeder
Theelepel gemalen komijn
Theelepel kaneel
Peper 
Zonnenbloemolie
Zonodig: Kaas, feta, sambalsaus, aioli.

Snij de kippendijen in stukje en marineer ze door de zonnenbloemolie, smoked paprika poeder, komijn, kaneel en de peper over de kip te doen en goed mengen. De kip kan je dan in een pan doen, waar je eventueel nog wat olie in doet, en gaar ze half. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan terwijl de kip er omheen gaart. Dan kan je de paprika toevoegen en ook even meelaten  bakken. Bonen toevoegen en zachtjes laten pruttelen. Ondertussen kan je de tortilla's opwarmen in een pannetje of in de magnatron. Ik had ze in de magnatron gedaan met kaas erop. 
Bij het opmaken heb ik nog wat aioli, feta kaas en sambalsaus toegevoegd. Lekkerlekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen