zondag 24 januari 2016

Blauwe kaas, champignon en spekjes pasta


Simpel, snel en lekker!

Wat hebben we nodig:
Pasta
Spekjes
Champignons
Blauwe kaas
Ui
Knoflook
Peper

Kook de pasta. Ondertussen bak je de spekjes. Ik begin daarmee omdat ik er wel van hou als ze knapperig zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe. Als alles gaar is kan je het vet van de spekjes weg gieten, zo is het niet vettig als je de kaas erbij doet, want van de kaas komt ook wat vet af. Als de pasta klaar is kan je die toevoegen. Hierbij voeg je de blauwe kaas toe en die laat je er doorheen smelten. And done! 

zaterdag 23 januari 2016

Gevulde paprika


Paprika doormidden snijden en uithollen. Hier doe je de geitenkaas in. Sprenkel er wat olijfolie overheen en bespreekel het met wat smokes paprika poeder, tijm en peper. Optioneel wat gemale komijn en een snufje zout kan, maar de geitenkaas is al goed van smaak dus zout hoeft niet perse. Dan in een oven van 200 graden voor 10-15min.

donderdag 21 januari 2016

Knoflookboterham voor in de oven


Kant en klaar knoflook broo daar is opzich niet veel mis mee. Het is makkelijk en snel. Maar heel lekker is het soms niet. Dan maak je het toch lekker zelf.
Ik heb hier gewoon wat boterhammetjes voor gebruikt. 

Ik heb de boterhammetjes ingesmeerd met een teentje knoflook. Daarna heb ik ze besmeerd met wat kruidenboter. Het teentjeknoflook heb ik in dunne plakjes gesneden en deze over de boterhammetjes verdeeld. Hier wat peper over heen en dan kan het in de oven. 200 graden voor een kleine 10 minuten. (De knoflook en het broodje moet een beetje bruin zijn en wat krokant) 

PS: Als je de broodjes, als ze uit de oven komen, in blokjes snijd zijn ze heerijk voor door de salade! 

Notenpastacupcakes!

Maar 3 ingrediënten, ja echt waar, voor de notenpastacupcakes heb je maar 3 ingrediënten nodig. Ik hou er van!
Op facebook ziet ik wel 101 filmpjes met recepten voorbij komen en somehow heb ik deze onthouden. Ik weet niet meer van welke pagina het was. Tasty? Tiphero? Nouja algoed, ik heb ze gemaakt!


Het zijn niet de mooiste babys omdat ik een beetje onhandig ben geweest met mijn silicone cupcake houder, maar de smaak is zeker goed!  

(1/2 cup suiker en 1,5 grote lepel notenpasta, mag ook gewoon pindakaas zijn.)

De notenpasta doe je een minuutje, of iets langer, in de magnetron zodat hij wat vloeibaarder word. De eieren mix je met de suiker tot het wat luchtig is en dan kan je de notenpasta er bij mixen. Dit doe je dan in een ingevette cupcakebak of in een bak met papieren cupcakevormpjes. Dit kan dan in een oven van 180 graden voor 15 min. 

PS: Het is heerlijk om te eten met wat slagroom en/of chocoladesaus :)

zondag 17 januari 2016

Leftover pasta


Mm, geen geld maar wel honger. Heeft de koelkast nog wat in de aanbieding? 
Leftover pasta en wat parmezaanse kaas. Daar kan ik wel wat makkelijks mee maken. Heel erg makkelijk zelf.

Doe de pasta in een ovenbestendig schaaltje en rasp daar wat kaas overheen. 10min in de oven op 180-200 graden en als laatst de gril aan zodat ze kaas bovenop wat knapperig word, als die dat nog niet was. Klaaaaaar! 

donderdag 14 januari 2016

Choco chip cookies


Als ik bij mijn ouders ben maak ik altijd even gebruik van de keuken om lekker dingetjes te bakken of te koken. En zo vandaag de choco chip cookies! Ik heb grote gemaakt die nog wat zacht van binnen zijn, middel grote die iets wat harder zijn en kleine die lekker crunchy zijn.

240 gram boter op kamer tempratuur  
100 gram suiker
150 gram bruine suiker
2 eieren
1 theelepel vanille suiker
325 gram bloem
1 theelepel baking soda
180 gram choco chips
Snufje zout
Eventueel extra toe te voegen: Vanille extract

Mix het boter, de suikers en de eieren door elkaar tot het een zachte botterige massa. Dan kan de bloem, de baking soda, zout, en de choco chips er aan toegevoegd worden. Mix dit alles goed door elkaar.
Dan kan je het een uurtje in de koelkast zetten om af te laten koelen. Zo plakt het straks niet zo erg als je het op het bakpapier doet aan je handen. Maak vervolgens gelijke balletjes van de mix en verdeel deze over de bakplaat en druk ze heel licht in. Niet te dicht bij elkaar want de koekje worden groter(breeder) in de oven. Dit in een over van 180graden voor 15 tot 20 min.

zaterdag 9 januari 2016

Courgettesoep


3 courgettes
2 tenen knoflook 
1 (grote) ui
Bouillonblokje
Peper
3 tijm takjes
1,5 liter water 
20-25 basilicum blaadjes   
Geitenkaas en/of zalmreepjes 
Tabasco en worcestersaus

Fruit de knoflook en ui aan. Doe de courgette in stukken erbij en laat het half garen. Voeg dan het water, het bouillonblokje en de tijm toe en laat dit 15min koken/zachtje pruttelen. 
Haal de tijm takjes eruit en haal de staafmixer door de soep tot alles gemalen is. Voeg wat peper en worcestersaus toe na smaak.
Als je de soep serveerd kan je er geitenkaas en/of zalmreepjes op doen met wat tabasco. Bon appétit!

Amandelmelk smoothie


Kop amandelmelk
1 bananen
Handje blauwebessen 
Halve peer 


vrijdag 8 januari 2016

Burger voor je hamburger


Mijn aller liefste papa en mama kopen een keer in de zoveel tijd een koe. Een duurzame koe die goed voer en een goed leven heeft gehad. En laat het nou zo zijn dat ze een dochter hebben die wel van een goed stukje vlees houd en precies op het moment op visite is als de koe geleverd word. Zo'n schat als mijn moeder is geeft ze mij wat stukken mee. Waaronder voor vandaag het gehakt. Dat betekend; Hamburgers maken! 

Wat heb ik nog in huis voor mijn goddelijke burger?  
Nou het gehakt nu! 300 gram
Bbqsaus 2 eetlepels 
Parmezaansekaas 1 1/2 handje vol
Smokes paprika poeder theelepel
1 ei
Paneermeel 2 eetlepels
Mosterd 1 1/2 theelepel
Tabasco theelepel
Peper en zout naar smaak
Hamburger en friet:
Broodje 
Mayo 
Bbqsaus
Komkommer 
Tomaat
Eventueel sla
Frietjes, whatever you want 

Dus dit gaan we doen. Gooi alles voor de burger in een bakje en mix het! Kneed er een hamburger van en bak hem. Ik heb hem gebakken met uienring er om heen
Als de burger klaar is kan je de hamburger maken en als je frietje erbij hebt zijn die nu vast klaar met bakken of frituren. Vreten maar!

woensdag 6 januari 2016

Kip met bruinenbonen tortilla's


2 á 3 Tortillawarps 
Blikje bruinenbonen in chilisaus
2 kippendijen
1 rode ui
1 knoflook
Halve paprika   
Theelepel smoked paprika poeder
Theelepel gemalen komijn
Theelepel kaneel
Peper 
Zonnenbloemolie
Zonodig: Kaas, feta, sambalsaus, aioli.

Snij de kippendijen in stukje en marineer ze door de zonnenbloemolie, smoked paprika poeder, komijn, kaneel en de peper over de kip te doen en goed mengen. De kip kan je dan in een pan doen, waar je eventueel nog wat olie in doet, en gaar ze half. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan terwijl de kip er omheen gaart. Dan kan je de paprika toevoegen en ook even meelaten  bakken. Bonen toevoegen en zachtjes laten pruttelen. Ondertussen kan je de tortilla's opwarmen in een pannetje of in de magnatron. Ik had ze in de magnatron gedaan met kaas erop. 
Bij het opmaken heb ik nog wat aioli, feta kaas en sambalsaus toegevoegd. Lekkerlekker!

Hotspot: Brasserie (H)eerlijk Hillegersberg

Nieuw nieuw nieuw nieuw!
In Hillegersberg op het bergpolderplein. Heerlijk en eelijk! Haha, dat is wat de naam ook zegt en dat maken ze zeker waar. Ik had de sandwich zalm op en het was super. Normaal krijg je dunnen plakjes gerookte zalm, maar dit waren erg goeie plakken met een heerlijke smaak van de marinade. Vriendelijk personeel en een fijne plek om even te genieten en tot rust te komen.


dinsdag 5 januari 2016

American pancakes


200ml karnemelk of melk
115gr bloem
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
1 eetlepel vanilla suiker
1 ei
Roomboter

Mix de karnemelk of melk met de vanilla suiker en voeg de bloem en de bakpoeder in delen toe. Mix dit tot een gladde massa. Voeg het ei en het snufje zout toe en dan is de mix klaar. 

Doe wat roomboter in een pan die op het vuur staat. Als het bubbelen van de roomboter op houd kan je een soeplepel van de mix in de pan doen. Ik heb hiervoor een steekvormpje in de pan gezet en daat de mix in gedaan. Zo krijg je het pefecte ronde pannenkoekje. Om en om bakken tot ze mooi bruine zijn.

Ik heb 3 pannenkoekjes, waarvan 2 besmeert met philadelphia en 1 met aardbeien jam, opgestapeld en heb er mango en blauwebessen over heen gedaan. Oh, zo goed! 

maandag 4 januari 2016

Honing-mosterd dressing


Maak je salade extra jammy met deze simpele dressing!

2 delen olijfolie
1 deel mosterder 
3/4 of minder of meer honing 
Peper en zout naar smaak

Delen? Huh wat? Ja, zo is het wat makkelijker te maken als je het voor 5 of 10 personen gaat maken. 

Al deze ingrediënten in een kommetje doen en mixen met een vork of een kleine garde tot het een sausje word. Je kan het aanpassen tot hoe je het lekker vind. Ik hou van het pittige van de mosterd dus doe ik daar wat meer van bij. Peper en zout daarna toevoegen voor smaak. Oppimpen die salade maar! 



Ps: God, het is ook lekker met rode biet en geitenkaas!