maandag 28 december 2015

Tempeh ketjap en pittige Indische gehaktballetjes


Toen ik 'Zoals alleen oma dat kan' van Danny Jansen(24kitchen) zag liggen in de winkel moest ik hem kopen voor mijn vriend voor kerst. Beste aankoop ooit, en dat bewijst hij maar weer toen het gerecht tempeh ketjap en pittige Indische gehaktballetjes ineens op de tafel stond. Zo lekker. En zo'n leuk boek. Bedank Danny, en natuurlijk de omaatjes!

Chococino met kaneel


Cappuccino, maar dan anders en zo lekker! Er zijn 100 en 1 varriaties die je kan maken. Ik heb een chococino met kaneel gemaakt. Ik koos voor een dubbele espresso, omdat ik wel van een pittige koffie hou, met opgewarmd en opgeschuimt chocolademelk met daar overheen wat kaneel. Je kan er ook voor kiezen om onder in het kopje al wat kaneel te doen voor meer kaneel smaak. 


Wat ook erg lekker is om er een toef slagroom op te doen en/of een theelepeltje kokosolie op de espresso voor je de chocolademelk toevoegd. HEERLIJK!

zaterdag 19 december 2015

Tomaten-kaas pasta


Avonddienstje, wat is makkelijk om mee tenemen voor avond eten? 
Pasta natuurlijk. 
Ik heb een pot provencaalse pastasaus staan, spekjes, geraspte oude kaas en blauwe kaas. Prima sausje voor mijn pasta dacht ik zo. 


donderdag 17 december 2015

Mokka choco cake

Pompiedompiedom, wat zal ik eens gaan doen.. Wel ja, laat ik wat gaan bakken. 


175 gram boter
200 gram bloem
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
175 gram bruine suiker
2 afgekoelde espresso's 
Reep pure chocola
100 gram cacaopoeder 

De oven voorverwarmen op 160 graden.
Doe de boter, in blokjes, in een kom met de suik. Mix dit tot het zalvig is. Daarna 1 voor 1 de eieren toevoegen. De espresso's, de chocola, die in stukjes is gesneden, bakpoeder, cacao en de bloem kunnen ook toegevoegd worden. Dit voorzichtig er door heen roeren tot het niet meer droog is, dan kan je mixen of harder roeren. Als dit klaar is kan het in een ingevette cakevorm gedaan worden en dan in de oven voor 60-75 minuten. 
Door te checken of de cake klaar is kan je er een sateprikker in prikken. Als je hem eruit haalt en er zit geen cake deeg aan dan is hij klaar!

woensdag 16 december 2015

Turks-pizza-brood

Ik lig op de bank, ik ben beetje ziek, en ik heb geen ontbijt op en krijg toch wel trek. Trek in pizza! Maar ik zie het niet zitten om naar de supermarkt te moeten. Gelukkig staan er nog wat dingetjes in de koelkast en er is een stuk turks brood. Die tover ik wel om naar een pizza.



Wat had ik nog in de koelkast en verder in de keuken:
Kwart turks brood
Gezeefde tomatensaus
Geiten kaas
Blauwe kaas 
Italiaanse kruidenmix
Spekblokjes
Cherrytomaatjes

Het principe is het zelfde als een normale pizza, alleen kan deze korter de oven in. Ik zet de spekblokjes op het vuur, zo kunnen die ondertussen krokant worden. Snij het turkse brood door de helft, zodat je 2 helfden hebt. Je besmeert ze met tomatensaus en strooi er wat italiaanse kruidenmix overheen. Op de ene helft heb ik geitenkaas gedaan en op andere blauwe kaas. De cherrytomaatjes op ieder in plakjes erop en als laatst de, ondertussen geworden, krokante spekblokjes. Dit in een oven van 180/200graden tot de kaas gesmolten is en het brood iets wat krokant. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Ps: Wat je op het turkse brood doet kan eindeloos zijn. Wees creatief!

maandag 14 december 2015

Pasta al'arrabiata(?)

Pasta al'arrabiata(?). Ja vast, komt in de buurt, denk ik, of wel heel erg. Zo niet, het is als nog erg lekker!

(Sorry, kon echt niet de tijd nemen om een mooie foto te maken. Dit is zo lekker en ik had hongerr!)
Knoflook 3 of 4
Ui 1
Spekblokjes 1 bakje of half zakje
Pastasaus/gezeefde tomaten 1 potje of pakje
Parmezaansekaas 2 grote hand vol
Pasta voor 2 personen
Peper
Pikante paprika poeder
Balsamico azijn ongveer 3 eetlepels
Tabasco


Kneus en knoflook, niet snijden. Doe dit in een pan die op het vuur staat met warme olijfolie. Zo krijgt de olijfolie een goeie knoflook smaak. Ondertussen snij je een uitje en voegt deze ok toe. Even aanfruiten en daarna kunnen de spekblokjes bij. Dit allemaal goed mee laten bakken. Ondertussen kook je de pasta. Voeg ook wat pikante paprika poeder en versgemalen peper toe. Vervolgens kan de tomatensaus/gezeefde tomaten erbij en wat balsamico azijn. Hier voeg je wat tabasco aan toe tot je het pittig genoeg vind. Laat de saus goed pruttelen en op smaak komen. Rasp over de saus de parmezaanse kaas en roer dit door. Voeg daarna na de pasta eraan toe. Vreten maaar!

zaterdag 12 december 2015

Hotspot: District Mot


Dit weekend ben ik naar Berlijn geweest. En als je ooit naar Berlijn gaat en je moet gevoedert worden, je houd van Aziatisch en Vietnamnees eten, en je wil natuurlijk voor een goed prijsje eten: GA NAAR DISTRICT MOT! Het is zoo lekker, gezellig en goedkoop. Jamjam!

maandag 7 december 2015

Chocolade kokos whisky amandel brownie!



Mijn maag huilt op dit moment terwijl ik steeds een hapje snoep van deze goddelijke brownie ❤️

Wat heb je nodig:
150 gram chocoladedruppel-stukjes
100 gram boter
2 eieren 
150 gram suiker 
1 espresso en 1 zelfde hoeveelheid aan whisky
Geraspte kokos
Amandelen zonder schilletje schaafsel of halfjes. Zoveel je wil en grote maakt niet uit. Je kan ze in kleinere stukjes breken.
125 gram bloem
Bijna een 1/2 theeepel bakpoeder 
Optioneel extra 300gr chocola is stukjes gesneden. 
(Dit is een variant op mijn vorige recept de 'Chocolaty brownie' )

Chocoladedruppels met de boter au bain marie tot een gladde glanzende saus. Hier kan je de whisky en espresso door heen doen op het eind. 
Klop de eieren een beetje luchtig. Roer de suiker hier goed doorheen. Voeg dan de chocolade saus toe en daarna de bloem en bakpoeder. De amandel erdoor en een beetje kokos overhouden voor op de bovenkant. Optioneel de chocola nog toevoegen. Dit in een ovenschaal/taartvorm/kartonnen brownie bakje. De mix kan in een vorm en moet dan ongeveer 8 tot 10 cm dik zijn. 25 min op 180 graden. Voilà! 

Ps: Om het lekker makkelijk te houden kan je ook een pak brownie van bijvoorbeeld Koopmans of Home Made kopen waar je alleen vocht aan toe hoeft te voegen. Hier dan de kokos, whisky, amandelen en espresso aan toevoegen. Dit en de voorverpakte mix, meer is niet nodig!

zaterdag 5 december 2015

Easy spaghetti and cheese

3 kaasje voor €5? Langleven de Albert Heijn!


Ik had alleen nog spaghetti in huis, maakt niet uit! Wat melk, knoflook en peper en de kind of Mac and cheese kan gemaakt worden. 

3 kazen: blauwe kaas, belegen kaas en oude geraspte kaas
Pasta
Melk 
Teentje knoflook 
Peper 

Kook de pasta. Ondertussen kan je gelijk de saus maken. Doe wat melk in een pan, ik koos voor een wokpan. Dan kan later de pasta er makkelijk bij. Doe zoveel melk als jij denk dat genoeg moet zijn voor jou hoeveelheid pasta. Ondertussen snij je de kaas in blokjes en voeg je die toe aan de, ondertussen geworden, lauw warme melk. Ook voeg je een gesneden knoflookteent toe. Deze kan je ook eerst gaar bakken, maar dit is niet perse nodig. Dit alles laten smelten tot een saus. Word het geen goeie saus kan je er meer kaas aan toevoegen. Liefst niet te veel blauwe kaas want deze is sterk van smaak. Of je moet er van houden. Ondertussen is de pasta klaar en die kan je aan de saus toevoegen. Op je bord wat peper er overheen en genieten maar!

donderdag 3 december 2015

Spek-kaas lasagne

Ik ben op visite bij mijn ouders en m'n moeder vraagt of ik wil koken vanavond. Want ja, ik blijf eten en dat betekend eigenlijk altijd dat ik dan ook kook. Ze zegt dat ik wel lasagne kan maken, want daar heeft ze van alles voor in huis. Oké, laten we dan eens kijken wat er is..


3 verschillende kazen: Geitenkaas, geraspte oud belegen kaas en blauwe kaas.
Traditionele pastasaus
Champignons
Ui
Spekblokjes. Gehakt kan, maar daar had ik geen trek in. 
Knoflook 
Oregano 
Courgette 
Paprika
Crème fraiche
Peper 
Lasagne bladeren, vers of gewoon uit een pakje

De saus:
Spekblokjes in de pan en lekker laten bakken. Ui, knoflook, paprika, champignons en courgette snijden.
Ui en knoflook bij de spekblokjes en aan laten fruiten. Oregano en peper toevoegen. Champignons ook toevoegen en half laten garen. Paprika en courgette daarna toevoegen en laten garen. Dan kan de saus erbij. En dan is dit klaar.

Topping:
Crème fraiche met de blauwe kaas mengen. Hier wat peper bij naar smaak.

Lasagne bouwen:
In een ovenschaal een laag saus. Hier op verdeel je de geitenkaas in stukjes of blokjes. Dan kan het bedekt worden met lasagne bladeren. Dit zo door gaan tot de saus op is. Je eindigd met lasagne bladeren. Daarop doe je het crème fraiche mengsel. En als laatst maak je hem af door er geraspte kaas op te strooien. Dit voorkomt dat de crème fraiche kan aanbranden. Dan voor 20-30min in de oven op 180-200graden tot de kaas goed gesmolten is en lichtbruin wordt. Daarna smullen maar!


Bananen-kwark pannenkoek

De pannenkoekjes die ik vorige week had gemaakt van kwark waren erg lekker, ik wil meeeeer! ❤️
Ik had ze toen gemaakt met ei omdat ik geen bakpoeder had. Nu heb ik dat wel en ga dat maar eens uitproberen. 


De kwark die heb is wat zurig dus heb ik er voor gekozen om een deel kwark weg te laten en die te vervangen door een geprakte banaan. En deze keer heb ik de kaneel er niet doorheen gedaan maar aan het eind er overheen gestrooid. Ook heb ik er wat bruine suiker overheen gedaan.

* Het recept staat bij 26-11-15 Kwark pannenkoekjes!

woensdag 2 december 2015

Zelfgemaakt fruitsap!

Ik heb altijd al een afkeer gehad tegen frisdrank. Waarom zo zoet? Waarom moet er zoveel rotzooi in? Waarom, waarom, waarom.. Fruitsappen ging nog wel, maar soms zijn die ook niet te pruimen. Zoveel onnodig toegevoegde ingrediënten waarvan soms dacht: 'Wtf is dit überhaupt?' Ik ga hiermee stoppen dacht ik op een gegeven moment. Al die sapjes kunnen nergens goed voor zijn.. Toen ben ik overgestapt op water met citroen of limoensap, een komkommertje erin en ga zo maar door. Tot ik op een dag het pareltje de Citruszinger tegen kwam. Ik was opslag verliefd! Je kan er heerlijke en gezonde water sapjes mee maken. Mijn favoriet is sinaasappel met koriander ❤️


In de Citruszinger zit een extra onderkant die je eraf kan halen. In dit gedeelte zit een citruspers. Je doet de fles ondersteboven en de citrusvruchten kunnen geperst worden! En in de onderkant, het onderste stuk fles, of hoe je het ook wil noemen, daar kan je andere ingrediënten aan toevoegen. Top uitvinding. Heerlijke sapjes kan je ermee maken. Hier een aantal die ik lekker vind:

- Sinasappel met koriander
- Citroen of limoen met komkommer en munt
- Aardbeien met citroensap 
- Frozen bosbessen
- Appel en een kaneelstokje 
- Komkommer en citroen
- Citroen of limoen 
- Aardbei en munt 
- Selderij 
- Ananas 
- Citroen, gember en munt

Je kan het zo gek niet verzinnen. Alles van fruit, kruiden of groente wat een smaak af geeft als je het in water doet kan je gebruiken.

zondag 29 november 2015

Chocolaty brownie

CHOCOLADE BROWNIE!

Maar hoe maak je dit schatje? Nou zo:
125gr boter of room
150gr chocola, voorkeur puur!
1 espresso 
2 eieren 
3/4 kop suiker 
125 gr bloem
Bijna een 1/2 theelepel bakpoeder 
Optioneel extra een handje chocoladruppels of stukjes

Au bain marie de chocola met de boter of room en de espresso tot een glade saus. 
Ondertussen klop je de eieren goed luchtig en vroeg dan de suiker tot de suiker niet echt meer zichtbaar/voelbaar is. Ondertussen wel in je au bain marie roeren natuurlijk! Als deze klaar is kan het bij de ei mix. Daarna kan de bloem erbij en het bakpoeder. Optioneel kan er NOG MEER CHOCOLA aan toegevoegd worden. 
Deze mix doe je in een ingevette bak, of je kan hem bekleden met bakpapier. Ik heb een vierkante ovenschaal gekozen. De mix moet ongeveer 8 tot 10cm hoog zijn. Hij gaat in een oven van 180graden voor 25 minuten. 
Als hij klaar is af laten koelen en genieten maar! 

Ps: als je er een folie om heen doet en in de koelkast bewaard kan je hem heel lang bewaren! 

donderdag 26 november 2015

Kwark pannenkoek

Overal op internet is inspiratie te vinden en zo vond ik deze.
Super simpel, snel en voedzaam. Zeker als jij gaat sporten of hebt gesport. Het is lekker fris doordat je de melk in het pannenkoekenrecept vervangt door kwark of wat dikkige yoghurt. Je kunt er zelf kwark/yoghurt aan toevoegen met een smaakje, nom nomm!


Het recept dat ik gevonden had heb ik een beetje aangepast. Dit is voor 1 persoon, ongeveer 4 tot 5 pannenkoekjes.
50gram bloem, dit kan vervangen worden door havermeel, amandelmeel en wat voor meel je nog meer kan bedenken.
150gram kwark(niet degene die zurig is, of je moet dat lekker vinden)  
1/2 of 1 ei. Volgens het recept dat ik gevonden had was het 1/2 bakpoeder. Kan ook! Maar dat had ik niet.
Snufje zout
Theelepel kaneel
Roomboter, kokosolie of wat je ook lekker vind om in te bakken
Kokosrasp
Banaan
Maple syrup of honing

Doe de bloem, de kwark, het ei, snufje zout en de theelepel kaneel in een kom.
Kaneel was altijd het geheime recept van mijn oma als wij pannenkoeken gingen maken. En we hebben er aardig wat gemaakt over de jaren. Dit geeft net dat kleine beetje smaak wat het zo lekker maakt!
Maar al goed, mix dit allemaal door elkaar tot het een glad beslag is. En bakken maar! Ik gebruikte een hele grote pan en schepte er 1 grote eetlepel in en dit maakte ik plat met de achterkant van de lepel. Zo paste er 3 in mijn pan tegelijk.
Als alles klaar is kan je er wat kokosrasp, maple syrup of honing over heen doen. Ik koos er voor om er nog een banaan bij te doen maar doe erbij wat je lekker vindt!  

maandag 23 november 2015

Vegetarische burritos

Ohh, m'n vriend heeft gister geloof ik een feestje gehad. De koelkast is goed gevuld!❤️
Zoveel keus.. 100.00 dingen gaan er door mijn hoofd heen. Maar ik ben er toch uitgekomen. Vegetarische burritos, omm nomm!


Wat hebben we nodig:
4 meergranen tortilla wraps
Witte bonen in tomatensaus 3/4 van een grote pot
Geraspte kaas 
Halve courgette 
Have rode paprika
Rode peper
Gemale komijn
1 ui
Teentje knoflook 
Aioli(kan ook crème fraiche of zure room zijn)
Ingevroren avocado blokjes 

Lets go!
De avocado blokjes laten ontdooien. Ik heb het even op m'n oventje gezet die op 100 graden staat. 
Snij de ui, knoflook en rode peper en fruit deze aan. Voeg hier de gemale komijn aan toe. Snij de paprika en courgette en voeg deze ook toe. Is alles bijna gaar dan kunnen de witte bonen erbij en laat dit dan warm worden. Ondertussen kunnen de tortilla wraps in een pan of even in de oven en kan je de avocado blokjes prakken. Voeg bij de avocado wat peper en zout naar smaak.
Als de wraps klaar zijn kunnen we gaan opmaken. Wat ik heb gedaan is de wraps in het midden besmeert met aioli, daar de acocado op, het wittebonen mengsel en daar wat kaas op. De warps heb ik daarna dicht gerold en in een ovenschaal gelegd en bestrooid met meer kaas. Dit even in de oven tot de kaas gesmolten is en smullen maar!

Verfrissende mango-ananassap

Ik hou niet van voorverpakte sappen en frisdrank, dus so now and them maak ik gewoon lekker wat zelf. En Meneer de Albert Heijn was zo vriendelijk om het ingevroren fruit in de aanbieding te doen. Ik koos deze keer voor mango omdat ik die eigenlijk nog nooit heb geprobeerd. Thuis had ik nog een blokje ananas in blik staan en ik wist precies wat ik zou gaan maken.


1 liter water 
Handje mango 
3-4 stukjes ingeblikte ananas 
1 blaadje munt

Mix de mango, de ananas, de munt en 1/3 water met een staafmixer of keukenmachine. Daarna voeg je de rest van het water er bij. Vind je het niet zoet genoeg kan je er wat siroop van de ananas aan toevoegen. Voillà!

Ps: In de zomer is het lekker als je er ook ijsblokjes aan toevoegt voor je het gaat mixen. 

vrijdag 20 november 2015

Kruidkoek van Molen de Krijgsman

M'n oma is een paar weken geleden een weekje weg geweest met wat vrienden en familie. Lekker shoppen, koffietje hier, borreltje daar en natuurlijk de stad bekijken. Ze was in de buurt van Hattem en hoe kan je dan niet even langs het bakkrijmuseum gaan. Haar man was vroeger bakker geweest dus ze moest daar wel een kijkje nemen. Ze vertelde dat ze het erg leuk vond en het niet kon laten om wat voor mij mee te brengen. 'Kind, jij bent altijd zo in de weer in de keuken en je maakt de lekkerste dingen. Hier heb je een kruidenkoekmix. Leef je uit!'
En dat heb ik gedaan. Vrij simpel recept, vooral omdat het een kant en klare bakmix is. Maar al goed, wat boter en melk toevoegen en het eindresultaat was verrukkelijk! 


donderdag 19 november 2015

Havermout

Lieve warme havermout. Wat ben ik blij met jou. Al sinds ik naar de basisschool ging kreeg ik jou al voor geschoteld. Het was altijd een feestje. Als kind maakte ik je op als een pannenkoek. Hagelslag hier, jammetje daar. En ik genoot met volle teugen. Vandaag de dag laat ik de hagelslag en jam achterwegen en heb ik die vervangen door wat kaneel, stevia suiker of rietsuiker en soms wat fruit. Als ik in een gekke bui ben en roomboter in huis heb doe ik daar een klontje van er doorheen met was basterd suiker. Jamjam!


dinsdag 17 november 2015

Linzensoep

Bah, het is koud buiten. Het waait hard en het regent. Brrrrr. IK WIL SOEP!


















Linzensoep it is! Wat heb je nodig;
1 ui
1 rode peper
1 knoflookteentje
Linzen (4 tot 5 volle hand) 
Halve of hele eetlepel bouillon 
Tomatenblokje in blik
1,5 liter water 
Gemalen komijn
Eventueel smoked paprika poeder en peper en zout


Lets start!
Kook het water. Ondertussen snij je de knoflook, ui en de rode peper. Deze fruit ja aan in een pan. Hier voeg je de komijn aan toe en ik heb er ook wat smoked paprika poeder bij gedaan. Is dit alles goed gefruit kan het gekookte water eraan toegevoegd worden met de bouillon, de linzen en de tomaten blokjes. Dit laten koken en op een zacht vuurtje laten pruttelen voor ongeveer 10/15 minuten. Als de linzen gekookt zijn zien ze eruit of hun velletje los is gaan zitten en ze groter zijn geworden. Dan zijn ze klaar! Zo niet laat de soep dan langer sudderen. Dan kan je de staafmixer door de soep halen. Mixen tot jij vind dat het goed is en waar je zin in hebt. Met wat stukjes of helemaal door gemixt zodat het lekker crémie is. Voeg wat zout toe na smaak. Bij het serveren wat peper erover heen malen en wat olijfolie en voilla, opwarmen maar!

maandag 16 november 2015

Couscous salade

Poempiedoempie.. Hehe eindelijk thuis uit werk plof ik neer op de bank. Ik was zo moe dat ik de volgende 20 minuten niet meer kan herinneren. Tot ik wakker schrok en dacht; 'Shit, wat ga ik eten? Ik heb geen boodschappen gedaan.' En ik heb hongerrrr. Hopelijk heb ik nog wat... En en en en, ja hoor! Ergens achter in een kastje staat nog een pot met couscous, jippie! Maar, wat gaat erin?
Ik heb nog iets meer dan 1/3 paprika en komkommer en ergens achterin de koelkast nog wat feta blokjes in olie. Bouillon? Yes! Heb ik ook nog. Groente bouillon. En wat, ik heb zelfs nog een limoen. Lets cook!

Kook water en doe de paprika in de oven, op 200graden of op gril stand. 
Doe de couscous, zoveel je wil, in een pan of kom met de bouillon, zoveel je zelf denkt dat lekker is. Ik heb er ook wat olijfolie bij gedaan zodat de couscous als hij klaar is wat smeuïg is. Snij de limoen door de midden en leg een helft in het midden van de couscous.


Ondertussen is het water gekookt en dit doe je bij de couscous. Je giet het erin tot de couscous net onderstaat. Daarna doe je een deksel of een folie erover en dan kan het wellen voor 5 minuten. 


Daarna snij je de komkommer in blokjes en eventueel snij je de feta kaas in wat kleinere blokjes.
Ondertussen is de paprika klaar. Het is de bedoeling dat de schil donker is geworden, zwart op sommige stukken. De schil haal je eraf en dan snij je de paprika in stukjes. 
De couscous is klaar en deze kan je even doorroeren. De groenten en feta kaas kan er aan toegevoegd worden.


Alles goed doorroeren en je kan de andere helft van de limoen erover uitknijpen. Genieten maar!

zaterdag 14 november 2015

Hotspot: Cheesecake Company

De Cheesecake Company in Den Haag.
Ga erheen en geniet! Meer hoef ik niet te zeggen...

'Orange is the new lemon.'

donderdag 12 november 2015

Espressoijsje

Heb je genoeg gegeten en eigenlijk geen plek meer voor een toetje, het espressoijsje gaat er altijd in!


Super simpel!
Je maakt een espresso en daar doe je een bolletje/lepeltje ijs in. Ik heb er een lepel Choco moment in gedaan van Hertog ijs. Heerlijk! 

Nog een variant:


Je doet een bolletje ijs in een kopje. Ik had vanille ijs. Hier doet je wat stukjes chocola op, lieft chocola dat smelt als straks de espresso er overheen gaat. Dus, schaafsel of klein gemaakte stukjes. Dan zet je het kopje onder je espressomachine en laat je de espresso erover heen vallen. Voìla! 

Bananenbrood

Lief bananenbrood, waarom heb ik jou nog niet eerder gemaakt?

Ik ben bij mijn ouders op visite en zij hebben een grote keuken dus maak ik daar lekker even gebruik van uiteraard (:


3 rijpe bananen
1 zakje bak poeder
2 eieren
125 gram boter
Snufje zout
1 kop basterdsuiker 
1 3/4 kop bloem

Alles bij elkaar in een kom. 1 banaan geprakt en de andere 2 in kleine blokjes. Dit alles mixen tot een glad deeg(papje). De bananen stukjes moeten nog wel te zien zijn. Dit alles in een ingevette cakevorm doen en dan in een oven van 190/200 graden. Voor 45 tot 55 minuten.

Hij blijft wel iets wat zacht door de geprakte banaan. Je kan er voor kiezen die ook in stukjes er door te doen. Als je hem uiteindelijk in de koelkast bewaart dan maakt het niet zoveel uit. Hij stijft dan wat op.

woensdag 11 november 2015

Belegde sesam cracker.

Sesam crackers met belege kaas en avocado! I know, super simpel maar zo lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussen door. En tja, ik heb altijd wel crackers in huis en had nog een avocado over van de markt. Dus wat doe je dan als je ook nog wat kaas hebt liggen. Nou, ik doe dit dus!


Cheapass sesam crackers(gekocht bij de Dirk, belege of mag ook oude kaas, avocado, peper en eventueel zout. Op de foto zie je het resultaat. Om nom!

Kaasschitzelburger!

Come again? Beemster kaasschnitzel? Interessant, dat wil ik wel eens uitproberen. Het is in de aanbieding dus waarom niet. Ik weet precies wat ik er mee kan doen!


Ik heb er een, wat groot, volkore broodje bij gekocht. Zodat allebei de kaasschnitzel erop kunnen. Ze zijn namelijk niet zo groot, raar formaat eindelijk.. 
Maargoed, wat ga ik verder nog op dat broodje doen? Ik heb nog zelfgemaakte mayo, wat champignons, spekjes, sambal saus(soort van pittige sweet chillie saus alleen dan wel pittig), ui, ei en nog steeds wat waterkerst. Die gaat echt nooit op..
Ah goed, let's build this thing!
In een pannetje bak je de spekjes en daarbij fruit je het uitje aan als de spekjes genoeg vet hebben afgegeven en een beetje bruin worden. Daarna vroeg je de champignons toe(in plakjes, of whatever jij wil) en laat je dit garen. Ondertussen bak je in een andere pan een opgeklopt eitje. Niet al te dik, zodat je hem op het broodje kan opvouwen. Hier kan wat peper en zout aan toegevoegd worden als je wil. Het eitje is snel klaar en kan aan de kant. Hetzelfde pannetje kan je gebruiken om de kaasschnitzels in te bakken. Ondertussen hou je het andere pannetje in de gaten. Als de champignons bijna gaar zijn kan je er wat sambal/sweetchillie saus aan toevoegen. Als dit warm is, is het klaar. Als de kaasschnitzels een bruin randje krijgen zijn zij ook klaar. Opbouwen maar!
Broodje openschijden en aan 1 kant mayo smeren. Hierop de waterker, de kaasschnitzels, champignonspek mengsel, ei opgevouwen en DONE! Biertje en eventueel wat frietjes, voor als dit niet genoeg is, erbij en genieten maar ! 

zondag 8 november 2015

Taco time!

Meneer de koelkast vertelde mij dat hij nog wat waterkers, courgette, paprika, een half uitje, avocado en citroensap heeft. Verder heb ik nog wat knoflook, cherry tomaatjes en bruine bonen staan. YES DAT WORDT TACO'S, is het eerste wat ik dacht. Iedereen houd wel van taco's, and so do I! Ik ben er gelijk op uit gegaan om taco shell's te halen en wat kippendijtjes. 
And then the magic can happen! 

(Vergeef me voor de foto, ik had zoveel honger dat ik er al een hap van genomen had.)

Snij de kippendijen in gewenste stukjes/grote en dan kunnen ze in een warme pan met wat olijfolie. Kruiden? Natuurlijk, even kijken wat ik heb... Smoked paprika poeder en gemalen komijn. Doe me die maar, zoveel je wil! 
Courgette en paprika kunnen gesneden worden en toegevoegd worden aan de kip in de pan. Dit alles lekker laten garen! Ondertussen maakt je guacamole. Dit weet iedereen wel te maken toch? En ook de taco shell's kunnen even in de oven gedaan worden. 
De bruine bonen kunnen aan het kippenmengels toegevoegd worden, wel de bonen eerst afspoelen. Dit dan even mee laten baken.
Nu de waterkers nog. Hier hoef je niks speciaals mee te doen. Ik heb er wat citroensap overheen gedaan. Wat je zelf lekker vind.

Alles is nu klaar. Opmaken die handel en genieten maaaar! 

zaterdag 7 november 2015

First to come, more to follow.

Well let's start here. 
Ik was vandaag in de stad van Rotterdam, daar woon ik btw. Ik had mijn oordopjes in van mijn iPod en was mee aan het neuriën op de liedjes die voorbij kwamen. Plots kwam ik erachter, 'Mm, het is zaterdag dus er is markt op Blaak.' Rechtsomkeer, en ik liep er naar toe terwijl ik op m'n telefoon keek naar de tijd. Eind van de middag. Mm, wat zal ik eens gaan eten vanavond dacht ik.. Eigenlijk heb ik niks nodig maar ga toch maar een rondje doen op de markt. Uiteindelijk heb ik 4 avocado's voor €1 gescoord, hele goeie. Uiteindelijk thuis heb ik de koelkast eens goed bestudeerd. Ik heb een aantal ingrediënten gevonden waarmee ik wel wat kon. Wat waterkers, brie, ei, 1/3 stokbrood, courgette en zelfgemaakte mayo. Dit met een halve avocado en wat peper en zout, ommnommn! Ik noem het: 't Geüpgraded broodje ei!


Maar hoe maak je die? 
1/3 stokbroodje opensnijden en belegen met brie, dit kan ook andere kaas zijn, wat jij maar lekker vindt. Dit in de oven met de courgette die in plakje gesneden zijn (hoe dik je zelf wil). Dit kan eruit wanneer de brie is gesmolten en wanneer je de courgette goed vindt. Ondertussen bak je een eitje en snij je de avocado, of prak je die hoe jij wilt. Het ei heb ik even losgeklopt en dun gebakken in een koekenpan. Maakt eigenlijk niet uit hoe je hem bakt. Hierbij kan wat peper en zout na eigen smaak. 
Als het broodje en de courgette klaar zijn kan je hem opmaken! 
Op het broodje smeer je aan de andere kant, waar de brie niet zit, de mayo. Op de brie/kaas leg je de courgette, het ei, de avocado en de waterkers. Klaaaar en eten maar.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: 'Mm, is dit geen lunch?' Ja, kan ook natuurlijk. Wat jij wil, en waar jij gelukkig van wordt!

Dit is dit!

Hi there!

Blogs over superfood, healthy meals, sporten, afvallen en wat niet nog meer. Wat fijn dat jullie er zijn♡ Ik ben er fan van! Soms loopt mijn hoofd er alleen wel van vol. Waar moet je beginnen? Wat moet je geloven? Zoveel ingrediënten! Dan kan niet goedkoop zijn of makkelijk. Je kent het vast wel, al die vragen die in je opkomen als je weer een mooie foto van iets lekkers ziet langs komen en je vervolgens het recept leest.

Ik ben iemand die erg van kokkerellen en bakken hou. Verantwoord of niet verantwoord. Veel geld heb je er niet voor nodig bij mijn recepten, want dat heb ik namelijk zelf ok niet. Het ik vaak snel en simpel, maar toch erg lekker. De recepten zijn niet allemaal bedacht door mijzelf. Internet, kookboeken, mensen om me heen of hotspots inspireren mij hierin.

Enjoy!

* Foto's van eten zijn gemaakt door mijzelf, foto's van hotspots vaak niet.
* Vergeef mij als mijn Nederlands niet altijd correct is, ik doe echt m'n best, echt waar, maar mijn handicap is dat ik dyslectisch ben.