donderdag 3 december 2015

Spek-kaas lasagne

Ik ben op visite bij mijn ouders en m'n moeder vraagt of ik wil koken vanavond. Want ja, ik blijf eten en dat betekend eigenlijk altijd dat ik dan ook kook. Ze zegt dat ik wel lasagne kan maken, want daar heeft ze van alles voor in huis. Oké, laten we dan eens kijken wat er is..


3 verschillende kazen: Geitenkaas, geraspte oud belegen kaas en blauwe kaas.
Traditionele pastasaus
Champignons
Ui
Spekblokjes. Gehakt kan, maar daar had ik geen trek in. 
Knoflook 
Oregano 
Courgette 
Paprika
Crème fraiche
Peper 
Lasagne bladeren, vers of gewoon uit een pakje

De saus:
Spekblokjes in de pan en lekker laten bakken. Ui, knoflook, paprika, champignons en courgette snijden.
Ui en knoflook bij de spekblokjes en aan laten fruiten. Oregano en peper toevoegen. Champignons ook toevoegen en half laten garen. Paprika en courgette daarna toevoegen en laten garen. Dan kan de saus erbij. En dan is dit klaar.

Topping:
Crème fraiche met de blauwe kaas mengen. Hier wat peper bij naar smaak.

Lasagne bouwen:
In een ovenschaal een laag saus. Hier op verdeel je de geitenkaas in stukjes of blokjes. Dan kan het bedekt worden met lasagne bladeren. Dit zo door gaan tot de saus op is. Je eindigd met lasagne bladeren. Daarop doe je het crème fraiche mengsel. En als laatst maak je hem af door er geraspte kaas op te strooien. Dit voorkomt dat de crème fraiche kan aanbranden. Dan voor 20-30min in de oven op 180-200graden tot de kaas goed gesmolten is en lichtbruin wordt. Daarna smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten