donderdag 17 december 2015

Mokka choco cake

Pompiedompiedom, wat zal ik eens gaan doen.. Wel ja, laat ik wat gaan bakken. 


175 gram boter
200 gram bloem
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
175 gram bruine suiker
2 afgekoelde espresso's 
Reep pure chocola
100 gram cacaopoeder 

De oven voorverwarmen op 160 graden.
Doe de boter, in blokjes, in een kom met de suik. Mix dit tot het zalvig is. Daarna 1 voor 1 de eieren toevoegen. De espresso's, de chocola, die in stukjes is gesneden, bakpoeder, cacao en de bloem kunnen ook toegevoegd worden. Dit voorzichtig er door heen roeren tot het niet meer droog is, dan kan je mixen of harder roeren. Als dit klaar is kan het in een ingevette cakevorm gedaan worden en dan in de oven voor 60-75 minuten. 
Door te checken of de cake klaar is kan je er een sateprikker in prikken. Als je hem eruit haalt en er zit geen cake deeg aan dan is hij klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten