dinsdag 17 november 2015

Linzensoep

Bah, het is koud buiten. Het waait hard en het regent. Brrrrr. IK WIL SOEP!


















Linzensoep it is! Wat heb je nodig;
1 ui
1 rode peper
1 knoflookteentje
Linzen (4 tot 5 volle hand) 
Halve of hele eetlepel bouillon 
Tomatenblokje in blik
1,5 liter water 
Gemalen komijn
Eventueel smoked paprika poeder en peper en zout


Lets start!
Kook het water. Ondertussen snij je de knoflook, ui en de rode peper. Deze fruit ja aan in een pan. Hier voeg je de komijn aan toe en ik heb er ook wat smoked paprika poeder bij gedaan. Is dit alles goed gefruit kan het gekookte water eraan toegevoegd worden met de bouillon, de linzen en de tomaten blokjes. Dit laten koken en op een zacht vuurtje laten pruttelen voor ongeveer 10/15 minuten. Als de linzen gekookt zijn zien ze eruit of hun velletje los is gaan zitten en ze groter zijn geworden. Dan zijn ze klaar! Zo niet laat de soep dan langer sudderen. Dan kan je de staafmixer door de soep halen. Mixen tot jij vind dat het goed is en waar je zin in hebt. Met wat stukjes of helemaal door gemixt zodat het lekker crémie is. Voeg wat zout toe na smaak. Bij het serveren wat peper erover heen malen en wat olijfolie en voilla, opwarmen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen