zondag 29 november 2015

Chocolaty brownie

CHOCOLADE BROWNIE!

Maar hoe maak je dit schatje? Nou zo:
125gr boter of room
150gr chocola, voorkeur puur!
1 espresso 
2 eieren 
3/4 kop suiker 
125 gr bloem
Bijna een 1/2 theelepel bakpoeder 
Optioneel extra een handje chocoladruppels of stukjes

Au bain marie de chocola met de boter of room en de espresso tot een glade saus. 
Ondertussen klop je de eieren goed luchtig en vroeg dan de suiker tot de suiker niet echt meer zichtbaar/voelbaar is. Ondertussen wel in je au bain marie roeren natuurlijk! Als deze klaar is kan het bij de ei mix. Daarna kan de bloem erbij en het bakpoeder. Optioneel kan er NOG MEER CHOCOLA aan toegevoegd worden. 
Deze mix doe je in een ingevette bak, of je kan hem bekleden met bakpapier. Ik heb een vierkante ovenschaal gekozen. De mix moet ongeveer 8 tot 10cm hoog zijn. Hij gaat in een oven van 180graden voor 25 minuten. 
Als hij klaar is af laten koelen en genieten maar! 

Ps: als je er een folie om heen doet en in de koelkast bewaard kan je hem heel lang bewaren! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen